Vaslui

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Efectele viscolului la Vaslui. Şcolile din mediul rural şi din oraşul Murgeni vor fi închise şi marţi. 8 drumuri judeţene şi 3 drumuri naţionale, blocate

0
18 Jan 2016 09:55:02
Autor: Simona Voicu

Opt drumuri judeţene şi trei drumuri naţionale sunt închise în judeţul Vaslui, fiind înzăpezite. Trei sate au rămas fără curent electric.

UPDATE 15.00 Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, Gabriela Plăcintă, a anunţat că în judeţul Vaslui cursurile vor fi parţial suspendate şi marţi, 19 ianuarie.

Astfel, toate unităţile de învăţământ din mediul rural, dar şi şcolile din oraşul Murgeni rămân închise. ”La Murgeni, astăzi, conducerea unităţilor şcolare ne-a solicitar suspendare cursurilor, având în vedere că majoritatea elevilor vin din satele arondate”, a precizat inspectorul general. În funcţie de evoluţia vremii, marţi se va lua o decizie în privinţa reluării cursurilor.  

Ştire iniţială:

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, trei drumuri naţionale au fost închise de poliţişti, iar pe un al patrulea circulţia este restricţionată.

Astfel, nu se circulă pe drumul naţional 11 A Bârlad - Iveşti - Podu Turcului, drumul naţional 24 A Murgeni - Berezeni - Huşi, drumuri naţional 26 Murgeni - Blăgeşti, iar pe drumul naţional 24 A Murgeni - Simila, traficul este restricţionat autovehiculelor al căror gabarit depăşeşte 3,5 tone.

 

Lista drumurilor judeţene înzăpezite:

244 A Berezeni- Stuhuleţ

243 B Crâng - Ciocani

244 M - Roşieşti - Vutcani

244 C Berezeni - Muşata

245 C Bogdăniţa

248 A  Rafaila

244 I Măluşteni 

284 Epureni - Arsura - Ghermăneşti

Autorităţile au anunţat că pe toate drumurile blocate intervin echipaje de deszăpezire, însă misiunea este îngreunată din cauza viscolului foarte puternic. Din cauza drumului impracticabil, un bebeluş de cinci luni, din comuna Pădureni, diagnosticat cu pneumonie, a fost preluat luni dimineaţă cu elicopterul SMURD şi transportat la Spitalul ”Sfânta Maria din Iaşi”. Mai mult localităţi din Iana, Puieşti, Iveşti şi Pogana au rămas fără curent electric, din cauza unor defecţiuni apărute pe parcursul nopţii de duminică spre luni. 

Mai puteţi citi:

FOTO Misiune dramatică de salvare a unei gravide în judeţul Vaslui, după ce ambulanţa a rămas blocată în troiene. Bebeluşul nu a mai putut fi salvat

Viscolul şi ninsorile închid şcolile în Vaslui. Toate unităţile din mediul rural vor fi închise luni

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările