Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Condamnare definitivă în cazul elevelor din Huşi care au distribuit pe internet fotografii cu o colegă dezbrăcată

2
26 Nov 2014 16:13:03
Autor: Simona Voicu
Andreea Bicher şi Roxana Avram                                                Foto Facebook
Andreea Bicher şi Roxana Avram                                                Foto Facebook

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au condamnat, marţi, definitiv la câte un an şi patru luni închisoare cu suspendare două eleve din Huşi care au distribuit pe internet fotografii cu o colegă, în ipostaze intime. Sentinţa pronunţată şi în primă instanţă de Judecătoria Huşi a reprezentat o premieră naţională.

Cele două eleve de la Colegiul "Cuza Vodă" Huşi, Andreea Bicher (18 ani) şi Roxana Avram (18 ani) şi iubitul acesteia din urmă, Lucian Toma (20 ani), cel care a determinat eleva de 15 ani să se dezbrace în faţa camerei web, au considerat prea dură condamnarea pronunţată pe 27 martie de Judecătoria Huşi, atacând-o cu apel la instanţa superioara. La rândul ei, victima s-a declarat nemulţumită de cuantumul daunelor la care au fost obligaţi cei trei să i le achite – 5000 lei, ea solicitând 40.000 lei. Judecătorii huşeni au considerat daunele exagerate, arătând în motivarea sentinţei, că umilinţa la care a fost supusă nu trebuie să reprezinte un motiv de îmbogăţire.
În urma rejudecării, magistraţii Curţii de Apel Iaşi, au respins toate cele trei apeluri, apreciindu-le ca fiind nefondate. Judecătorii au stabilit celor trei inculpaţi un termen de încercare de trei ani şi patru luni, perioadă în care vor trebui să dea dovadă de o conduită fără cusur, pentru a nu le fi revocat beneficiul suspendăriii condamnărilor.

Joacă cu sentimente pe Messenger

Cătălina A. (15 ani), o elevă premiantă în clasa a IX-a a fost ademenită pe Yahoo Messenger de Lucian Toma, DJ la o discotecă. Minora a fost păcălită de acesta să se dezbrace în faţa camerei web. Îndrăgostită, fata a acceptat, crezând că astfel îl va cuceri pe tânăr. Numai că, odată surprinsă dezbrăcată în faţa camerei web,  Toma a realizat mai multe capturi foto, pe care, în acceaşi zi, i le-a trimis iubitei sale oficiale, Roxana Avram, amuzându-se de naivitatea copilei. Ulterior fotografiile cu premianta dezbrăcată au fost împânzite prin tot liceul de cele două eleve, Roxana Avram şi Andreea Bicher. Aceasta din urmă a încercat să o şantajeze pe eleva de 15 ani, însă lovindu-se de refuzul acesteia de a-i oferi o sumă de bani, a revenit şi i-a spus doar “aibă grijă ce face”.

Motivarea judecătorilor

Sentinţa în premieră naţională dată de judecătorii din Huşi are la bază o lista lungă de traume psihologice care o pot marca pe viaţă pe victima minoră.„Suferinţele psihice, constând în lezarea demnităţii, sentimnentul umilinţei, frustrarea, însoţesc întotdeauna, şi uneori depăşesc în intensitate, traumele psihice propriu-zise. Nu orice daună se concretizează prin stări de fapt, ci se menţine la nivelul trăirilor psihice. Tulburarea dăunează climatului moral sănătos de care are dreptul să beneficieze orice persoană şi creează o stare de nelinişte, de zdruncinare a mersului calm şi paşnic al vieţii sufleteşti”, se arată în motivarea magistraţilor din Huşi.

Citeşte şi:

Condamnări în masă în dosarul "Bacului corupt" de la Bacău. Fostul director al Grupului Şcolar ”Alexandru Vlăhuţă” din Bacău, trei ani de închisoare

REZULTATE SIMULARE BAC 2014: Jumătate dintre liceenii vasluieni nu au luat note de trecere

Jandarmii vasluieni îi învaţă pe liceeni cum să se comporte în societate


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Kyo
26.11.2014, 17:50:00

Prea putin, mult prea putin.

+1 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
1.12.2014, 04:45:02

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările