Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Condamnat la 8 ani de închisoare, un violator a scăpat de pedeapsă după ce victima l-a iertat înainte de pronunţarea sentinţei definitive

2
18 Feb 2016 19:56:42
Autor: Simona Voicu
Tânărul a fost eliberat din penitenciar
Tânărul a fost eliberat din penitenciar

Un tânăr de 24 de ani, din localitatea vasluiană Olteneşti, condamnat la opt ani de închisoare de Judecătoria Huşi, a scăpat de acuzaţia de viol pentru care a primit pedeapsa, după ce victima şi-a retras plângerea la instanţa de apel, chiar înainte de pronunţarea sentinţei definitive.

Curtea de Apel Iaşi a constatat joi, 18 februarie, încetat procesul penal faţă de Ionuţ Bobby Hâncu, tânărul acuzat că în luna iulie 2015, beat fiind, a atacat o tânără pe o uliţă din sat, batjocorind-o. Strigătele de ajutor ale femeii de 24 de ani au fost auzite de câţiva localnici care, până au ajuns la locul faptei, nu au mai apucat să îl prindp pe agresor.

În faţa judecătorilor instanţei de fond, tânărul şi-a recunoscut faptele, însă a pus totul pe seama beţiei. A cerut iertare victimei în sala de judecată implorând-o să-şi retragă plângerea. Victima nu a renunţat la proces, astfel că Judecătoria Huşi a dispus pe 27 noiembrie condamnarea lui Hâncu, care mai avea în antecedete şi o pedeapsă pentru un furt, la opt ani de închisoare.

Inculpatul a atacat decizia, iar la Curtea de Apel Iaşi a reuşit să convingă victima să îşi retragă plângerea. 

”Încetează procesul penal fată de inculpatul Hîncu Bobby Ionut, pentru infractiunea de viol, urmare a retragerii plângerii prealabile de către persoana vătămată. Constată încetată de drept măsura arestării preventive dispusă fată de inculpatul Hîncu Bobby Ionut, în prezenta cauză, dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă”, se arată în hotărârea pronunţată joi, 18 februarie, de Curtea de Apel Iaşi.

Tânăra violată a fost obligată de judecători să plătească cheltuielile de judecată, în cuantum de 1260 lei, efectuate cu ocazia judecării fondului. Ea va trebui să achite inclusiv onorariul pentru avocatul care l-a apărat din oficiu pe tânărul care a batjocorit-o. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Ilim
18.02.2016, 20:06:43

Si...si cu banii luati.Generozitate absoluta. Sau poate ca a fost o compensare financiara de nerefuzat din partea violatorului.

+1 (1 vot)
Leon Gorki
18.02.2016, 20:37:50

Cea mai salbatica zona a UE .

+1 (1 vot)
Modifică Setările