Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Consilierul local care a votat o hotărâre prin care şi-a concesionat un teren de zeci de hectare

0
18 Oct 2021 16:25:43
Autor: Valentin Trufasu
Titinel Ursu FOTO vremeanoua.ro
Titinel Ursu FOTO vremeanoua.ro

Inspectorii de integritate susţin că Titinel Ursu, consilier local în comuna vasluiană Fălciu, a participat la adoptarea unei hotărâri prin care era concesionat un teren de peste 27 de hectare, iar unicul ofertant la licitaţie a fost o firmă la este administrator unic.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate au constatat existenţa unui conflict de interese administrativ în cazul lui Titinel Ursu, consilier local în comuna vasluiană Fălciu. 

Potrivit inspectorilor de integritate, în perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), a participat la deliberarea şi adoptarea H.C.L. din 27 ianuarie 2020 privind aprobarea concesionării prin licitaţie a unui teren extravilan în suprafaţă de 27,10 hectare aparţinând domeniului privat al comunei Fălciu.

”În temeiul acestei hotărâri a fost derulată procedura de licitaţie, iar unicul ofertant, respectiv societatea comercială al cărei administrator unic este persoana evaluată şi în cadrul căreia deţine şi calitatea de asociat împreună cu fratele său a fost declarată câştigătoare. La data de 27 aprilie 2020, persoana evaluată a semnat (în calitate de reprezentant al societăţii) contractul de concesiune încheiat cu Primăria com. Fălciu (în calitate de concedent) având ca obiect folosinţa suprafeţei agricole pe durata a 5 ani, în temeiul căruia societatea a încasat de la A.P.I.A. - Centrul judeţean Vaslui suma de 885.973, 48 de lei. Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) şi c) şi alin. (2) - (5) din  O.U.G.   nr. 57/2019”, spun reprezentanţii ANI.

Până pe 27 ianuarie 2020, societatea comercială amintită a depus cereri unice de plată (aferente campaniilor 2007 – 2019) în baza cărora a fost încasată de la A.P.I.A. – Centrul judeţean Vaslui suma totală de 5.914.809,64 de lei.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cum şi-a pierdut un primar funcţia din cauza profesiei de medic. Constatările Agenţiei Naţionale de Integritate

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările