Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Cornel Onilă, fost episcop de Huşi, nu poate şterge de pe internet materialele în care apare în ipostaze compromiţătoare. Decizia judecătorilor poate fi atacată

5
2 Jul 2022 19:24:25
Autor: George-Andrei Cristescu
Corneliu Onilă, iîn imaginile compromiţătoare Foto safielumina.ro
Corneliu Onilă, iîn imaginile compromiţătoare Foto safielumina.ro

Fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă, nu poate şterge imaginile compromiţătoare de pe internet după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti le-au dat dreptate jurnaliştilor care le-au făcut publice.

Fostul episcop Corneliu Onilă a încercat să îi oblige pe jurnaliştii de la safielumina.ro, care au publicat imagini şi articole compromiţătoare cu el, să le şteargă de pe internet, dar nu a reuşit acest lucru nici măcar în instanţă.
 
Pe 29 iunie, judecătorii Tribunalului Bucureşti i-au respins pe fond fostului ierarh cererea de ştergere a imaginilor şi articolelor, considerând-o „neîntemeiată”. În plus, l-au obligat la plata a 7.422 lei drept cheltuieli de judecată. Decizia intanţei poate fi atacată cu apel în 30 de zile, relatează vremeanoua.ro. 
 
Avocata fostului episcop a solicitat ca numele, imaginea şi alte date personale ale clientului său să nu mai fie folosite în mass-media întrucât acesta a devenit o „persoană fizică” şi are, conform normelor europene, „dreptul de a fi uitat”.
 
Fostul episcop de Huşi şi mâna sa dreaptă, Sebastian Jitaru, sunt trimişi în judecată pentru abuzuri sexuale asupra unor elevi seminarişti. Câteva secvenţe compromiţătoare cu fostul iararh au fost făcute publice de jurnalişti de la portalul safielumina.ro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Patitul Stan
2.07.2022, 20:41:06

Dar atunci cand a profitat de elevii sai pe ce persoana era? Trebuie scuipat acest jeg!

+5 (5 voturi)
Strong Ukraina
2.07.2022, 21:00:23

oooo!! BOR aparatoarea hom******lilor din BOR

Mr Bm
2.07.2022, 21:02:42

Asta mai poate da cu busuiocu' pentru ploaie? :)

+2 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
3.07.2022, 06:43:37

Comentariu considerat abuziv.

GABRIEL CATALIN ll
3.07.2022, 07:03:03

Cum să îți placă un cuor al altui bărbat când femeile sunt atât de senzuale??? Ce rotite să îți lipsească in cap?? Nu pot înțelege dependenta de cafea și homosexualitatea.

Modifică Setările