Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Cum a fost pedepsit un scandalagiu care i-a spart nasul unui poliţist, lovindu-l cu capul în plină figură

5
21 Oct 2019 14:59:57
Autor: Simona Voicu

Un bărbat din judeţul Vaslui a fost condamnat la închisoare în regim de detenţie, după ce a agresat doi poliţişti aflaţi în misiune. Unul dintre agenţi a suferit o fractură de piramidă nazală, necesitând 14 zile de îngrijiri medicale.

Un bărbat din judeţul Vaslui care a încercat să incendieze doi poliţişti aflaţi în misiune a fost condamnat de Judecătoria Huşi, fiind găsit vinovat de săvârşirea a trei fapte de ultraj. 

Instanţa a dispus condamnarea agresorului la o pedeapsă rezultantă de 2 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.  Sentinţa nu este încă definitivă, bărbatul condamnat atacând-o deja ca fiind prea dură.

Ultrajul a avut loc în satul Epureni, la sfârşitul lunii mai anul curent, persoanele vătămate fiind doi poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Huşi. Cei doi agenţi patrulau în toate comunele arondate Secţiei 4, iar la un moment dat au fost direcţionaţi în satul Epureni, ca urmare a unui apel 112, formulat de o femeie, care sesizase o violenţă în familie comisă de soţul său.

Poliţiştii s-au deplasat la locul solicitării, însă pe drum, la aproximativ 50 de metri de locuinţa reclamantei, au întâlnit-o pe femeia care plecase de acasă cu unul dintre copii de frica soţului agresiv.

Poliţiştii au oprit autospeciala pentru a discuta cu femeia agresată de soţ, explicându-i care sunt paşii legali de urmat în cazul victimelor violenţei în familie. În timp ce agenţii completau în autospecială formalităţile privind plângerea femeii, aceasta, aflată lângă maşină, i-a atenţionat că soţul ei se apropie ameninţător.

Atunci, cei doi poliţişti l-au văzut pe agresor venind înspre maşina poliţiei, având în mână o sticlă de 5 litri plină cu un lichid şi strigând: “Vă omor!”, “vă dau foc!”. Agenţii, înarmaţi cu spray-uri lacrimogene, au coborât din maşină şi s-au îndreptat spre bărbatul care îi ameninţa. 

Când au ajuns la o distanţă de aproximativ un metru de bărbat, acesta a desfăcut capacul sticlei şi a stropit cu lichid, ce mirosea a benzină, în direcţia poliţiştilor. Aceştia au încercat să-l încătuşeze pe agresor folosind şi spray-urile lacrimogene din dotare. În învălmăşeala creată, agresorul a scăpat sticla şi o cutie cu chibrituri, moment în care poliţiştii l-au imobilizat. În timp ce agenţii încercau să-i pună cătuşele, scandalagiul s-a întors brusc şi l-a lovit cu capul în zona feţei pe unul dintre ei. ”Ca urmare a acestei agresiuni, imediat a început să-i curgă sânge din nas şi să simtă o durere puternică în zona feţei. După încătuşarea inculpatului şi, având în vedere starea în care se afla persoana vătămată P. N., au fost solicitate ajutoare de la Poliţia municipiului Huşi Huşi”, au explicat procurorii.

În urma expertizei medico-legale, s-a stabilit că agentul lovit în plină figură a suferit o fractură de piramidă nazală, leziune pentru care a necesitat 14 zile de îngrijiri medicale. 

Arestat preventiv, agresorul şi-a recunoscut faptele, solicitând instanţei să fie judecat prin procedura simplificată a acordului de recunoaştere. În timpul procesului, bărbatul a achitat câte 1.000 de lei poliţiştilor ultragiaţi, cu titlu de daune morale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

vasile sica
21.10.2019, 15:08:14

Gunoiul asta ar trebui sa primeasca cel putin 5 ani ,dar se pare ca judecatorii sunt fire miloase cu bestiile.

+4 (4 voturi)
Mihai Popescu
21.10.2019, 18:45:35

Pai Boureanu a atacat un politist de la circulatie si nu a patit nimic.

+1 (1 vot)
Goguţă
21.10.2019, 16:01:26

Sentinţa nu este încă definitivă, bărbatul condamnat atacând-o deja ca fiind prea dură La recurs va fi eliberat si politisti obligati sa-si ceara scuze....

+4 (4 voturi)
Carmen Florea
21.10.2019, 17:34:10

Pácat ca gaborii nu au fost imobilizați de catre acei bâieți .

+1 (1 vot)
Q Q
21.10.2019, 18:45:46

Bravo! In state face 20 de ani pentru asa ceva!

+1 (1 vot)