Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Cum a reuşit Andrei Spiridon, bărbatul acuzat că a violat o elevă de 17 ani, să fenteze arestul la domiciliu. “Temniţa” poate fi părăsită aproape zilnic

23
21 Jan 2016 18:56:26
Autor: Sabina Ghiorghe
Andrei Spiridon FOTO Facebook / Andrei Spiridon
Andrei Spiridon FOTO Facebook / Andrei Spiridon

Arestat la domiciliu pe 13 ianuarie, Andrei Spiridon a reuşit astăzi să obţină de la magistraţii bârlădeni dreptul de a părăsi locuinţa patru zile pe săptămână câte patru ore şi jumătate

Avocaţii lui Andrei Spiridon, bărbatul de 29 de ani acuzat că a violat o elevă eminentă, au reuşit să obţină drepturi pentru inculpat, aşa încât perioada arestului la domiciliu să fie cât mai uşor de suportat. Invocând dreptul la muncă al inculpatului, au cerut dreptul de a părăsi zilnic locuinta.

Magistraţii Judecătoriei Bârlad au aprobat în parte solicitările inculpatului. Programul stabilit pentru părăsirea domiciliului coincide cu intervalul orar in care victima pleacă de la şcoală.

“Admite în parte cererea formulată de inculpatul Spiridon Silvian Andrei, având ca obiect permisiunea părăsirii imobilului unde este arestat la domiciliu, pentru prezentarea la locul de muncă. Permite inculpatului Spiridon Silvian Andrei să părăsească imobilul situat în Municipiul Bârlad, str. Armand Călinescu nr.117, unde se află arestat la domiciliu, în zilele de: luni, marţi, miercuri şi joi ale săptămânii, în intervalul orar : 12.00 – 16.30, pentru a se deplasa la locul de muncă situat în Bârlad, str. Stroe Belloescu nr. 43, jud. Vaslui, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. În baza art.275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în cauză rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, s-a stabilit, azi, 21 ianuarie, în Camera de consiliu.

Andrei Spiridon a fost arestat la domiciliu pe 13 ianuarie, la câteva zile după ce Judecătoria Bârlad a respins cererea procurorului de caz privind arestul preventive pentru 30 de zile. Bărbatul a intrat în colimatorul organelor de urmărire penală pe 26 decembrie, imediat ce a fost depusă plângerea prin care o minoră de 17 ani îl acuza pe afacerist că a violat-o. Prezentat pe anumite pagini de internet drept designer şi creator de modă, Spiridon a avut şocul vieţii lui pe 6 ianuarie, când a fost dispusă reţinerea lui pentru 24 de ore.

Andrei Spiridon, de gat cu prietena dupa ce a scapat de arestul preventiv FOTO Simona Voicu

Silvian-Andrei Spiridon (29 ani) este obligat de imagistra'ii Tribunalului Vaslui ca pe durata arestului la domiciliu să nu comunice în niciun fel cu victima şi cu cei cinci martori, să nu părăsească locuinţa decât în situaţia în care este chemat să se prezinte în faţa organelor judiciare, la solicitarea acestora. Pe numele inculpatului a fost dat consemn la punctele de trecere a frontierei. Instanţa a atenţionat că "în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive".

Hotărârea i-a nemulţumit pe anchetatori, care spun că olimpica a fost supusă unei agresiuni sexuale violente, medicii legişti arătând în expertiza medico legală că tânăra a avut nevoie de 5 -6 zile de îngrijiri medicale pentru leziunile identificate în zona anală şi 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru leziunile din zona genitală.

Citeşte şi:

Violatorul olimpicei din Bârlad, arestat la domiciliu. Andrei Spiridon nu are voie să comunice cu victima şi nici cu martorii

Olimpica violată de un afacerist şi trădată de avocaţi, încurajată de concetăţeni. Oameni au iniţiat petiţia intitulată „Violul nu se cumpără“

Olimpica din Bârlad violată de un afacerist, trădată şi de avocaţi. Cruciada apărătorilor pentru a-l scoate basma curată pe cel acuzat că a batjocorit copila

VIDEO Magistraţii bârlădeni au decis: Afaceristul care a violat o elevă eminentă, lăsat în libertate. Aroganţa tatălui: „Dacă aveţi bani, pozaţi-ne“

UPDATE Lovitură de teatru în cazul designerul acuzat că a violat o olimpică. Magistraţii rejudecă cererea de arestare

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

Adrian Foangă
21.01.2016, 19:20:52

Arestul la domiciliu va deveni ceva comun in urmatorii ani, romanii trebuie sa se obisnuiasca cu acest lucru. Arestul in sine nu reprezinta justitie: degeaba il tii tu pe acuzat in arest 2-3 luni, daca la proces il faci scapat!

0 (10 voturi)
Alfa Omega
21.01.2016, 20:15:25

Arestul la domiciliul se acorda pt infractorii de lux cu avocati care stiu ce sa ceara ! Pt cei cu avocati din oficiul se sta in arest la politie pana la sfantul asteapta !

+8 (8 voturi)
1 Gheorghe
21.01.2016, 20:52:13

Cum degeaba mestere. Incearca sa cauti pe google ce patesc violatorii, mai ales violatorii de minori, in arest. Dreptate, aia patesc.

+2 (2 voturi)
Preda Mihailescu
21.01.2016, 20:26:04

Masuram leziunile, este bine ... dar poate mai exista si altele, numite soc psihic ... caci altfel, poate vom permite vilul ... en douceur, fara leziuni.

+7 (7 voturi)
Marcel Panciu
21.01.2016, 21:05:09

Nu a "fentat" nimic. E o masura normala, atita timp cit tipul nu a fost inca condamnat, iar procuorii nu au reusit sa demonstreze existenta vreunui pericol social. Daca va fi condamnat, se schimba lucrurile, dar mai e cale lunga pina acolo. Probabil cazul se va rezolva pe cale amiabila.

-6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările