Vaslui

articolul anterior articolul urmator

De ce e nevoie de un monument al eroilor din Primul şi Al Doilea Război Mondial amplasat în faţa Gării Bârlad

0
13 Jan 2016 11:31:15
Autor: Sabina Ghiorghe
Monumentul va fi amplasat în faţa Gării Bârlad FOTO Sabina Ghiorghe
Monumentul va fi amplasat în faţa Gării Bârlad FOTO Sabina Ghiorghe

În şedinţa de îndată din 11 ianuarie, consilierii locali bârlădeni s-au contrat pe aprobarea unei sume de bani necesare unui studiu de soluţie pentru ridicarea unui monument al eroilor

Disputele s-au purtat pe tema necesităţii acestui monument, consilierii din opoziţie considerând că banii publici ar trebui folosiţi mai întâi pentru a asigura infrastructura oraşului şi mai apoi pentru înfrumuseţare.

După un tir de argumente şi contraargumente, majoritatea PSD a câştigat. Astfel, a fost aprobată suma de 5.000 de lei pentru studiul de soluţie, urmând ca luna viitoare să aibă loc un concurs naţional de oferte al arhitecţilor din domeniu.

Cel mai târziu la începutul lunii aprilie, un juriu de specialitate format dintr-un artist plastic, un sculptor şi un arhitect vor evalua cel mai bun proiect.

Prin studiul de soluţie se va stabili dimensiunea monumentului, materialul din care va fi făcut şi costurile pe care le va impune acesta.

„De vreo trei ani primim solicitări de la Asociaţia Cultul Eroilor şi de la Asociaţia veteranilor bârlădeni pentru a ridica acest monument. Au fost mai multe discuţii dar nu a fost pus în practică. Se va ţine cont de costuri, dar se va avea în vedere să fie durabil, să se încadreze arhitecturii şi, de ce nu, să fie elegant. Este o listă cu eroii care au murit în cele Două Războaie Mondiale, nume care vor fi inscripţionate pe soclu”, a spus, pentru „Adevărul”, Constantin Niţuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.

Monumentul eroilor bârlădeni din Primul şi Al Doilea Război Mondial va fi amplasat, cel mai probabil, în „Piaţa tricolorului”, adică în mijlocul rondoului din faţa Gării.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările