Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Decizia Episcopiei Huşilor: preoţii nu mai au voie să meargă la casele credincioşilor cu Molifta Paştilor

1
17 Mar 2020 10:36:22
Autor: Simona Voicu

În contextul epidemiei de Coronavirus, Episcopia Huşilor a decis limitarea vizitelor pastrorale ale preoţilor la domiciliul credincioşilor, ca măsură de prevenţie atât pentru clerici, cât şi pentru credincioşi.

Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Consiliului Eparhial al Episcopiei Huşilor, întrunit pe 16 martie, şi a fost comunicată tuturor parohiilor din judeţ. Astfel, preoţilor li se transmite că Molifta Paşilor, vizita pastorala pe care o efectuau, de regulă, în această perioadă, nu se mai efectuează, această măsură fiind luată pentru a preveni răspândirea Coronavirului. 

”În contextul epidemiei cu noul Coronavirus (COVID-19), situaţie care solicită de la fiecare dintre noi deplină responsabilitate spre binele nostru comun şi având în vedere că  în această perioadă cei mai mulţi dintre preoţii de la parohiile eparhiei obişnuiau să efectueze o vizită pastorală la casele credincioşilor prilejuită de Postul Învierii Domnului (Molifta Paştilor), vă aducem la cunoştinţă faptul că Permanenţa Consiliului Eparhial a Episcopiei Huşilor, în şedinţa de lucru din data de 16 martie 2020, a hotărât să solicite tuturor preoţilor din parohii să nu mai efectueze această vizită ca măsură de prevenire a răspândirii noului Coronavirus. În acest sens, Vă rugăm să vă conformaţi celor menţionate în cuprinsul acestei adrese, precum şi la respectarea întru totul a măsurilor dispuse de autorităţile publice şi cooperarea cu acestea, asigurându-se totodată libertatea religioasă a credincioşilor de a participa la viaţa liturgică a Bisericii şi de a primi asistenţă religioasă, în biserică şi la domiciliu”, se menţionează în adresa comunicată preoţilor.

Adresa transmisă de Episcopia Huşilor (foto jos) a fost făcută publică de soţia unui dascăl din Vaslui, nemulţumită decizie. Ulterior, după criticile exprimate în spaţiul public, femeia şi-a închis contul de Facebook. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ovidiu preda
17.03.2020, 10:47:19

Pochii vor gasi surse alernative de cistig

Modifică Setările