Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Deputatul Adrian Solomon acuză medicii din Vaslui că „tratează cu siktir profund“ pacienţii din Bârlad

8
3 Apr 2020 10:10:23
Autor: Simona Voicu
Adrian Solomon
Adrian Solomon

Răfuiala politică a deputatului PSD Adrian Solomon cu primarul din Bârlad, oraşul său natal, liberalul Dumitru Boroş, se răsfrânge asupra medicii Spitalului Judeţean Vaslui, care tratează pacienţii din aproape tot judeţul, spitalul bârlădean devenind unitate suport pentru pacienţii COVID-19.

De aproape două săptămâni, Adrian Solomon poartă un adevărat război cu primarul de Bârlad, Dumitru Boroş, acuzându-l că a contribuit la „închiderea” Spitalului Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad, respectiv la transformarea acestuia în unitate sport pentru pacienţii COVID-19. Primarul Dumitru Boroş este acuzat că ştia de mai mult timp de decizia Ministerul Sănătăţii, dar că ar fi ascuns-o bârlădenilor. 

La rândul său, Boroş a ieşit în spaţiul public prezicând că decizia transformării spitalului din Bârlad în unitate suport COVID-19 nu a fost luată la nivel local şi că ar fi înaintat un memoriu Ministerului Sănătăţii prin care arăta că unitatea medicală este deficitară la capitolul dotari. 

Războiul dintre cei doi se poartă în mediul online, în special pe Facebook, deputatul Solomon având mai multe intervenţii pe pagina oficială a Organizaţiei Municipale Bârlad a PSD. 

La ultima luare de poziţie, prin care readuce în atenţia publică faptul că el a ales să doneze ”acasă, la spitalul bârlădean”, dincolo de reproşurile politice, Adrian Solomon aruncă o acuzaţie gravă la adresa cadrelor medicale din Vaslui, insinuând că acestea nu ar trata cu profesionalism pacienţii din Bârlad.  

După transformarea spitalului din Bârlad în unitate COVID-19, toţi bolnavii din Bârlad şi comunele arondate, care au probleme de sănătate, sunt trataţi/internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. Deputatul Solomon îi reproşează primarului Boroş că, după ce a închis spitalul, ”i-a pus pe drumuri pe bârlădeni până la Vaslui pentru orice boală, ca să fie trataţi cu un siktir profund”.

Mesajul lui Adrian Solomon vine în contextul în care surse din PSD au invocat că acesta s-ar fi opus deciziei conducerii partidului de a-şi dona jumătate din îndemnizaţie, invocând că el a realizat deja o donaţie către spitalul din Bârlad. Încă de pe 27 martie, Solomon a prezentat pe Facebook dovada că a donat spitalului bârlădean 50 de combinezoane clasa a treia de protecţie.

Zilele trecute, într-un altă luare de poziţie deputatul Solomon i-a adus un alt reproş primarului Dumitru Boroş: copiii bârlădenilor care se vor naşte în perioada aceasta în Vaslui nu vor avea în buletine ”nascut în Bârlad”. Pe plan local, rivalitatea orgoliilor dintre bârlădeni şi vasluieni este una de notorietate.

„Solidari cu închiderea maternităţii??? NICIODATĂ! Şi dacă de azi nu va mai scrie în buletinul celor care se vor naşte: NĂSCUT LA BÂRLAD - a cui să fie oare vina?”, invoca deputatul Adrian Solomon într-o postare din 29 martie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Utilizator Adevărul
3.04.2020, 10:22:19

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
3.04.2020, 10:36:39

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
3.04.2020, 10:53:12

Comentariu considerat abuziv.

cloudvick
3.04.2020, 11:13:48

primarul liberal e ocupat cu punerea pavelelor in fata caselor unor consilieri locali...

0 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
3.04.2020, 11:21:01

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările