Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Doi pompieri din cadrul ISU Vaslui, diagnosticaţi cu COVID-19. Alţi patru subofiţeri, izolaţi la domiciliu

0
14 Jul 2020 10:29:23
Autor: Simona Voicu

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" al Judeţului Vaslui sunt doi subofiţeri diagnosticaţi pozitiv SARS-Cov-2 (COVID-19), asimptomatici. Ambii subofiţeri sunt de la Detaşamentul de pompieri Vaslui.

Primul subofiţer confirmat pozitiv a fost contactul soţiei sale, aceasta fiind confirmată pozitiv COVID-19 în data de 8 iulie. Soţia subofiţerului, lucrează în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, la Serviciul financiar, acolo unde mai mulţi angajaţi au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Cel de-al doilea subofiţer confirmat pozitiv este coleg de birou cu primul infectat COVID-19. În urma anchetei epidemiologice, s-a dispus măsura izolării la domiciliu pentru alţi patru subofiţeri. Potrivit reprezentanţilor ISU Vaslui, îmbolnăvirea celor doi angajaţi şi izolarea celorlalţi patru nu a afectat capacitatea operativă a unităţii.

”De la debutul stării urgenţă, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" al Judeţului Vaslui a luat măsuri speciale de reducere a riscului de infectare cu SARS-Cov-2 (COVID-19). Astfel, lucrătorii din operativ au fost dispersaţi prin înfiinţarea unor puncte de lucru temporare, de asemenea, dispunând-se realizarea unor trasee de circulaţie diferite în interiorul subunităţilor, dezinfectarea regulată a spaţiilor de lucru, distribuirea de măşti de protecţie şi dezinfectanţi, precum şi obligativitatea de a purta mască de protecţie şi mănuşi în interiorul spaţiilor închise”, au menţionat reprezentanţii ISU Vaslui.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările