Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Dumitru Buzatu, la două zile după ce un consilier de-al său, confirmat cu COVID-19, a murit: „Terminaţi cu masca! N-a dovedit nimeni că este un panaceu“

28
11 Aug 2020 21:50:38
Autor: Andrei Brînduşescu
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat telefonic la Jurnalul de Seară de la Digi24, moderat de Cosmin Prelipceanu, preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a vorbit despre creşterea numărului de infectări din judeţul Vaslui şi cazul tinerei plecate la mare la o petrecere de majorat.

În urmă cu câteva săptămâni, Dumitru Buzatu afirma public că nu va respecta obligaţia de a purta mască semnată chiar de către el, un gest urmat unul dintre cei doi vicepreşedinţi ai săi, Vasile Marciuc, cei doi fiind surprinşi fără mască la şedinţele CJ Vaslui şi în cadrul altor evenimente oficiale.

În acest context, întrebat de Cosmin Prelipceanu dacă decide în continuare să nu poarte mască, Dumitru Buzatu a evitat iniţial un răspuns: ”Nu îmi dau seama ce legătură vreţi să faceţi. Sau îmi dau seama cu foarte mare exactitate. Dar ce legătură are purtatul măştii de către mine, şi cu grupul de copii care s-a infectat evident fără să ştie, pentru că orice grup riscă acest lucru. În contextul extinderii infectării cu coronavirus. Poate puteţi să-mi daţi un răspuns, să mă lămuriţi.”

Până la urmă, preşedintele CJ Vaslui a recunoscut că poartă masca ”într-o adunare publică, când sunt într-un magazin”, spunând şi că ”fac lucrul acesta, pentru că nu vreau să intru în conflict cu ceilalţi”.

”Dacă e o chestiune de credinţă coronavirusul, atunci eu nu cred în coronavirus”

După ce jurnalistul i-a amintit de faptul că la şedinţele Consiliului Judeţean a fost filmat fără mască, Dumitru Buzatu a spus: ”În ce circumstanţe? Dacă nu înţelegeţi nimic, nu e vina mea. Cred că m-aţi întrebat dumneavoastră, sau colegul, dacă eu cred. Dacă e o chestiune de credinţă coronavirusul, atunci eu nu cred în coronavirus.

Dacă e vorba de determinare ştiinţifică a existenţei unui virus, cred că există acest virus şi că este foarte periculos în anumite condiţii. Şi de aceea am îndemnat pe toţi, trecând dincolo de protestul meu, să respecte măsurile.”

În final, Dumitru Buzatu a vrut să schimbe subiectul măştii de protecţie: ”Terminaţi cu masca! N-a dovedit nimeni că masca este un panaceu şi dacă ar fi un panaceu, atunci persoanele infectate care ar lua masca cred că ar scăpa de consecinţele infectării cu acest virus.

Subliniez că lucrurile sunt atât de grave, încât trebuie luate măsuri complexe, trebuiesc inventariate tratamentele care se aplică, dintre care unele deja s-a demonstrat că produc efecte adverse.”

Reamintim că în urmă cu doar câteva zile, un consilier personal al preşedintelui CJ Vaslui a murit la o clinică din Iaşi, fiind diagnosticat cu COVID-19. Bărbatul era cunoscut ca având afecţiuni cardiace şi pulmonare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

Ciprian Florescu
11.08.2020, 21:53:32

asta e un dobitoc care numai in romania are un cuvint de spus. cum naiba poti sa-ti pierzi vremea uitindu-te in gura imbecilului?

+20 (22 voturi)
m wakki
11.08.2020, 22:00:00

buzatu nu crede în coronavirus pentru că el are credințele lui, cum ar fi vinul, țuica și trascăul dacă dă covidul peste el, să vezi cum se găsește peste rând un elicopter de la MAI să îl ducă unde are nevoie

+14 (16 voturi)
M. N.
11.08.2020, 22:07:16

Stimate Academician Doctor Inginer, savant de renume mondial Buzatu, esti un foarte mare dobitoc!...

+18 (20 voturi)
Lamuritorul
11.08.2020, 22:11:43

Da, dar grav e ca sunt zeci, sute de mii de dobitoace care-ar vota unul ca asta.

+16 (18 voturi)
m lupascu
11.08.2020, 22:24:59

- vremelnic la putere, produce pagube colaterale

+12 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (28)