Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Un elev olimpic diagnosticat cu o formă galopantă de cancer are nevoie urgentă de 80.000 de euro. „Este olimpiada vieţii lui, din care trebuie să iasă învingător”

3
17 Jan 2019 08:48:34
Autor: Simona Voicu
Rareş în vizită la Dijon în august 2018, răsplata pentru unui concurs de Francofonie FOTO Kiwanis Vaslui
Rareş în vizită la Dijon în august 2018, răsplata pentru unui concurs de Francofonie FOTO Kiwanis Vaslui

Un elev sclipitor din Vaslui, olimpic naţional la limba franceză şi multiplu laureat la concursuri şcolare, trece prin momente de viaţă şi de moarte. Medicii l-au diagnosticat recent cu o formă galopantă de cancer.

Rareş Diaconu este în clasa a XI-a la Liceul ”Emil Racoviţă” din Vaslui şi este unul dintre elevii olimpici ai judeţului, cu rezultate şcolare excepţionale.

Pasionat de limbi străine, Rareş a reprezentat Vasluiul la ultima Olimpiadă Naţională de Limba Franceză, iar în urmă cu câteva luni a câştigat un concurs naţional de francofonie, fiind răsplătit cu o vacanţă la Dijon, în Franţa, de unde se întorsese fascinat. 

Ajuns la spital din cauza unor dureri inexplicabile la un picior, Rareş avea să primească o veste cruntă. Medicii l-au diagnosticat cu o formă galopantă de cancer osos. Pentru salvarea sa este nevoie de o intervenţie medicală în străinătate, ale cărei costuri iniţiale se ridică la 80.000 de euro. Suma este uriaşă pentru posibilităţile familiei. Rareş este unicul copil al familiei. Tatăl său este pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, iar mama- cadru didactic. 

Profesorii şi colegii lui Rareş, colegii părinţilor său au demarat o amplă campanie de strângere de fonduri. Este o luptă contracronometru pentru salvarea adolescentului. 

”Diaconu Rareş, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă" Vaslui, olimpic naţional la olimpiada de franceză şi nu numai, a fost diagnosticat în luna decembrie 2018 cu o formă de cancer osos. În acest moment este internat la un spital din Iaşi şi are nevoie urgent de suma de 80.000€ pentru a putea fi operat la un spital din Austria. Orice suma este binevenită si se poate depune în contul mamei: Diaconu Lăcrămioara. Cont BCR: RO39RNCB0262006051730006”, a anunţat profesoara Mirela Sălcianu, de la Liceul ”Emil Racoviţă” Vaslui.

”Olimpiada vieţii, trebuie să iasă învingător”

Un apel similar a fost făcut şi de reprezentanţii clubului Kiwanis din Vaslui, acolo unde Rareş era voluntar şi participa la concursurile de francofonie organizate.

”Cu mai puţin de şase luni în urma, va povesteam despre Rares, câştigătorul concursului de Francofonie, organizat de clubul Kiwanis Galaţi. Astăzi, vă vorbim iar despre Rareş. Un copil minunat căruia viaţa, destinul, îi dau o nouă provocare. Olimpiada vieţii! Un concurs din care Rareş trebuie să iasă învingător. Vă invit să fiţi alături de Rareş sustinand financiar tratamentul de care are nevoie pentru tratarea unui diagnostic hain, cancer osos de tip Osteosarcom, aflat într-o formă galopantă. Acesta are nevoie de suma de 80.000 euro pentru operaţia în străinătate. Orice sumă este binevenită şi se poate depune în contul mamei" au anunţat şi reprezentanţii Kiwanis Vaslui.

În sprijinul lui Rareş Diaconu vin şi elevii celorlalte licee din Vaslui, care la rândul lor au demarat campanii de strângeri de fonduri.

Persoanele care doresc să vină în ajutorul elevului de 17 ani de la Liceul ”Emil Racoviţă” Vaslui pot face donaţii direct în contul părinţilor sau pot lua legătura cu reprezentanţii unităţii de învăţământ.

Cont lei BCR Lăcrămioara Diaconu,RO39RNCB0262006051730006

Conturi valută:
Diaconu Niculaie, cont euro, IBAN RO71RNCB0259006042640001, cod SWIFT: RNCB RO BU
Diaconu Lăcrămioara, cont lire IBAN RO55RNCB0262006051730009, cod SWIFT: RNCB RO BU

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Costica Sandu
17.01.2019, 17:30:15

Am depus azi in contul de BCR. Sper ca si alti romani vor face la fel. Hadeti sa il ajutam si sa ii transmitem mesaje de incurajare . MULTA SANATATE!

+1 (1 vot)
MM Ordean
19.01.2019, 17:36:16

„Un elev olimpic diagnosticat cu o formă galopantă de cancer” Pe olimpici nu au apucat să-i învețe șmecherii din jur un lucru. Că ne aflăm trecători. Dacă vorba de mai sus, șmecheri, vi se pare mitocănească, pot pentru ca să revin...

MM Ordean
19.01.2019, 17:45:38

Mă aflu ticălos. . La capătul mele de vieții mele, se află ștampila „Ratat”. . A nu fi ratat înseamnă a vehicula gogoșile din imaginea alăturată. (la vremea lui Ceașcă ori a lui Ion Antonescu se află acolo expresie mai urîtă, pe bază de fecale ingurgitate). . Or, eu pot pentru ca să... . PS Rîdeam ca boul, azi într-un cimitir... De perspectiva s-ating cîndva, eu vehiculatorul de gînduri negre, 90 ani... (regret că n-am poză recentă, a unui rîs cu poftă, al ăluia de față)

Modifică Setările