Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Episcopul Huşilor: „Este absolut necesar să conştientizăm pericolele reale ale pandemiei”

8
21 Oct 2021 03:27:37
Autor: News.ro
FOTO: Episcopiai Huşilor
FOTO: Episcopiai Huşilor

Episcopul Huşilor, Preasfinţitul Ignatie, a transmis un mesaj în care face apel la rugăciune pentru sănătate şi cere tuturor să creadă în medici, să respecte măsurile de protecţie şi să conştientizeze pericolele reale ale pandemiei.

”Am luat act, cu deosebită îngrijorare, de creşterea exponenţială a numărului persoanelor din cuprinsul judeţului Vaslui, şi din întreaga ţară, infectate cu noul coronavirus şi care suferă de forme grave, umplând până la refuz secţiile ATI ale spitalelor. 
 
Este absolut necesar, în aceste vremuri, să conştientizăm pericolele reale ale pandemiei şi să înmulţim rugăciunile pentru sănătate, să respectăm cu mai multă responsabilitate măsurile de protecţie sanitară şi să ascultăm, cu deplină încredere, de îndemnurile avizate ale medicilor şi specialiştilor din domeniul sănătăţii, uzând de tot ceea ce este necesar pentru împiedicarea   răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi revenirea la o viaţă spirituală, culturală, economică şi socială normală”, a transmis, Episcopul Ignatie.  
 
Episcopul Huşilor consideră că ”raţiunea principală care stă la baza respectării acestora este dragostea faţă de aproapele şi conştiinţa faptului că sănătatea este un dar de la Dumnezeu, de care trebuie să avem mare grijă”.  
 
”În acest context foarte dificil, marcat de suferinţa bolii şi a despărţirii premature de cei dragi, un reazem esenţial îl aflăm în rugăciune. De aceea, îndemnăm stăruitor pe slujitorii sfintelor altare să intensifice programul de slujbă, oficiind mai des, în parohii şi mănăstiri, Sfânta Liturghie şi Taina Sfântului Maslu pentru cei bolnavi şi pentru personalul medical”, a mai transmis episcopul.  
 
”Rugăciunea pentru semenii noştri, alături de grija faţă de cei vulnerabili în faţa bolii, pentru care sănătatea este prioritară, dau măsura conduitei creştine iubitoare şi responsabile, oferindu-ne starea de echilibru absolut necesară în această perioadă de timp marcată de tentaţia polarizării”, a mai transmis Episcopul Ignatie.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

sandel62
21.10.2021, 08:48:45

Ce spune barbosul asta? Sa intensifice slujbele cu mai multi credincosi prezenti?

Popa C.I.
21.10.2021, 09:37:21

Ce mi se pare deosebit de semnificativ in apelul public, de altfel bine venit, al "Preasfintitului" este ca desi vorbeste despre vorbeste despre respectarea regulilor si ascultarea sfaturilor medicale NU FOLOSESTE DELOC CUVANTUL VACCINARE! Nici macar acum cand e prea tarziu... Ca indemn pentru iesirea din aceasta situatie este, in aceste conditii, extrem de ineficient...

+3 (3 voturi)
Adrian Andrei
21.10.2021, 09:57:08

E limpede, la BOR cine indeamna la VACCINARE e dat afara, cine indeamna la nesupunere... "vrednic este".

+17 (17 voturi)
MV R.
21.10.2021, 10:13:36

...dar un îndemn la vaccinare,nici vorbă... BOR rămâne egală cu sine,respectiv întoarsă/rămasă în Evul Mediu.

+12 (12 voturi)
Andrew Smith
21.10.2021, 10:22:07

Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum, puteti monitoriza live activitatea postacilor antivaccinisti pe forumurile Adevarul, vizitand: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Enjoy! [daca exista nume de antivaccinisti sarguinciosi care nu se regasesc in graficul respectiv, Vocea Mantuitorului asteapta sugestii]

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările