FC Vaslui a câştigat litigiul cu Dinamo, la LPF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Vaslui a câştigat litigiul cu FC Dinamo la Comisia de Disciplină din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), astfel că meciul din 11 septembrie, încheiat cu rezultatul de 3-1 pentru echipa lui Adrian Porumboiu rămâne valabil, potrivit Mediafax

Firma de avocatură "Chiuariu & Asociaţii", reprezentând clubul de fotbal FC Vaslui, a câştigat recursul în litigiul cu FC Dinamo la Comisia de Disciplină din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), judecat joi, 8 decembrie.

Respingând recursul formulat de FC Dinamo, Comisia de Disciplină a LPF a admis că meciul de fotbal, din cadrul etapei a VI-a a Ligii I, dintre FC Vaslui şi Dinamo Bucureşti, din data de 11 septembrie 2011, şi încheiat cu rezultatul de 3-1 pentru FC Vaslui, s-a desfăşurat cu respectarea tuturor regulamentelor în vigoare, iar rezultatul său rămâne valabil.

"Comisia de recurs a admis argumentele noastre privind inadmisibilitatea plângerii formulate de Dinamo, precum şi dovezile privind buna-credinţă a FC Vaslui, care niciun moment nu a dorit altceva decât să-şi apere şansele corect, în teren", a declarat avocatul Tudor Chiuariu.

Joi, Mircea Stoenescu, membru al Comisiei de Disciplină a LPF, a fost recuzat în litigiul pe care clubul bucureştean îl are cu FC Vaslui, din motive de imparţialitate, întrucât a fost jucător şi preşedinte al FC Dinamo.

Firma de avocatură "Chiuariu & Asociaţii", în numele clubului de fotbal FC Vaslui, cere recuzarea lui Mircea Stoenescu, membru al Comisiei de Disciplină din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), care judecă în recurs litigiul dintre FC Vaslui si FC Dinamo.

Mircea Stoenescu a fost jucător şi preşedinte al clubului Dinamo, iar relaţia sa cu FC Dinamo Bucureşti s-a păstrat de-a lungul timpului şi este de actualitate, precizează avocatul Tudor Chiuariu, într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Regulamentul Disciplinar al FRF prevede: "Un membru al instanţelor disciplinare nu îşi poate exercita funcţia dacă are un interes personal şi/sau direct sau indirect în cauză. În această situaţie, el trebuie să arate în timp util motivele pentru care înţelege să se abţină de la judecarea cauzei".

"Domnul Stoenescu nu poate manifesta imparţialitate într-o cauză în care este implicată echipa sa de suflet, Dinamo. Din partea dumnealui există o legătură mult prea strânsă - profesională, afectivă, materială - cu gruparea sportivă unde a activat ca jucător de fotbal şi conducător. De altfel, domnia sa şi-a manifestat prin declaraţii de presă susţinerea sinceră pentru activităţile Clubului Dinamo Bucureşti", susţine avocatul Tudor Chiuariu.

Mai mult decât atât, afirmă Chiuariu, "de cele mai multe ori recunoştinţa clubului Dinamo Bucureşti faţă de activitatea jucătorului şi conducătorului de club Mircea Stoenescu nu s-a manifestat doar prin elogiile exprimate în presă, ci şi prin oferirea de daruri cu ocazia aniversării zilei de naştere a fostului sportiv şi conducător".

"Există astfel o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea domnului Stoenescu este afectată de amintirea plăcută a unor astfel de gesturi sau de perspectiva - la fel de plăcută - ca astfel de gesturi să se repete în viitor", mai spune sursa citată.

Avocatul a invocat prevederi ale Codului de procedura civilă, potrivit cărora "judecătorul poate fi recuzat dacă a primit de la una din părţi daruri sau făgăduieli de daruri ori astfel de îndatoriri".

FC Vaslui, reprezentat de firma "Chiuariu şi Asociaţii", a avut câştig de cauză în 10 noiembrie 2011 în procedura declanşată în urma plângerii clubului FC Dinamo, prin care aceasta contesta rezultatul meciului direct din Liga 1 de fotbal, câştigat pe teren de FC Vaslui. Dinamo solicita pierderea jocului prin forfait şi sancţionarea clubului vasluian prin scăderea unor puncte obţinute pe teren, drept penalizare.

FC Dinamo Bucureşti a formulat o plângere împotriva FC Vaslui, în 28 octombrie 2011 în care a cerut LPF sancţionarea clubului moldovean cu pierderea punctelor în urma partidei din cadrul etapei de VI-a a Ligii I, precum şi penalizarea acestuia cu 15 puncte.

FC Dinamo Bucureşti şi-a formulat plângerea făcând în special trimitere la o decizie din 13 octombrie 2010 a Camerei pentru Soluţionarea Litigiilor (Dispute Resolution Chamber - DRC) din cadrul FIFA, în litigiul contractual dintre jucătorul sârb Marko Ljubinkovici şi FC Vaslui.

Astfel, FC Dinamo a acuzat FC Vaslui că l-a legitimat şi folosit pe jucătorul Marius Constantin, încălcând astfel decizia DRC a FIFA care interzicea clubului vasluian să legitimeze jucători noi două perioade consecutive de transferări, începând cu data notificării hotărârii.

"Chiuariu & Asociaţii, în apărarea clubului FC Vaslui, a demonstrat, în faţa Comisiei de Disciplină a LPF, că plângerea lui FC Dinamo a făcut trimitere în mod eronat la unele articole din Regulamentul Disciplinar al FIFA, care se aplică exclusiv competiţiilor şi meciurilor organizate de FIFA. Mai mult,
decizia pronunţată anul trecut de către DRC a FIFA a fost o sancţiune contractuală (în urma unei dispute contractuale) şi nu una disciplinară, şi astfel ea nu poate avea repercusiuni asupra activităţii competiţionale a clubului FC Vaslui, iar FC Vaslui nu poate fi sancţionat disciplinar în urma unui litigiu de natură contractuală. Dacă ar fi fost o chestiune de natură disciplinară, competenţa de soluţionare ar fi revenit Comitetului Disciplinar al FIFA, şi nu Camerei de Soluţionare a Litigiilor a FIFA", explică avocatul.

Respingând plângerea formulată de FC Dinamo, Comisia de Disciplină a LPF a admis, pe cale de consecinţă, că meciul de fotbal, din cadrul etapei a VI-a a Ligii I, dintre FC Vaslui şi Dinamo Bucureşti, din data de 11 septembrie 2011, şi încheiat cu rezultatul de 3-1 pentru gazde, s-a desfăşurat cu
respectarea tuturor regulamentelor în vigoare, iar rezultatul său rămâne valabil.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite