Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Fetiţa săracă din Vaslui, copleşită de darurile românilor: „S-a schimbat viaţa mea. N-am cuvinte să le mulţumesc tuturor“

15
21 Oct 2018 14:25:11
Autor: Simona Voicu
Oamenii care au mers la Puşcaşi să ajute la construcţia casei Roxanei
Oamenii care au mers la Puşcaşi să ajute la construcţia casei Roxanei

De zece zile, Roxana, fetiţa de 9 ani din Vaslui care a emoţionat România după ce a mărturisit că merge flămândă la şcoală, trăieşte o viaţă la care spune că n-a îndrăznit vreodată să spere.

Comuna Puşcaşi din Judeţul Vaslui a devenit un adevărat furnicar, oameni din ţară şi din străinătate sosind în fiecare zi în zonă cu ajutoare la fetiţa pentru care îşi dorea să nu mai meargă flămândă la şcoală. La sfârşitul săptămânii, la Puşcaşi au sosit şi ultraşii din Bucureşti. Sensibilizaţi de povestea Roxanei, ultraşii echipei Steaua Bucureşti s-au mobilizat pentru a veni în sprijinul fetiţei care visează să ajungă medic.

”Din nou ultraşii dau dovadă de o inimă mare, drept dovadă stau pozele ataşate mai jos un pic, de azi din Vaslui, acolo unde Roxana şi familia sa vor începe încet, încet o viaţă normală, o viaţă nouă. Pe lângă alimente, lucruri necesare pentru casă şi familie, a fost strânsă şi suma de 4.100 de lei din donaţii. Din nou aceşti "derbedei", "huligani", "alcoolişti" stelişti au avut un cuvânt mare de spus. Donaţii se pot face în continuare la Casa Share sau cu share -uri la această postare făcând acest caz cât mai cunoscut şi să fim cât de mult posibil de ajutor. Respect băieţi!”, au transmis ultraşii pe pagina de Facebook a Peluzei Sud.

Pe lângă banii donaţi pentru construcţia noii case, ultraşii au ajuns la Puşcaşi un un autocamion încărcat cu haine, alimente, electrocasnice, jucării şi cărţi. ” Roxana este doctoriţa noastră. Uniţi pentru Roxana. 8 zile de cand am aflat, zeci de telefoane, 4.100 lei donati de voi pentru casa, multe hăinuţe, cărti, alimente, ieri 16 ore pe drum, 800 km, niste prieteni cu suflet mare, oameni minunati si muncitori! Toate acestea pentru Roxana! Va multumesc tuturor”, a transmis Alin Marcu, unul dintre ultraşii prezenţi la Puşcaşi.

Roxana: ”Viaţa mea s-a schimbat”

Fetiţa de 9 ani copleşită de gesturile de omenie cu care sunt înconjuraţi de când povestea ei a apărut în spaţiul public, mărturiseşte, cu sfială, că nu credea că viaţa ei se va schimba prea curând.
Cu un tată bolnav, imobilizat la pat, şi cu venituri doar din alocaţii şi ajutor social, familia Roxanei trăia la limita subzistenţei, într-o casă care stă să se dărmâne. Cel mai mare dintre fraţi, în vârstă de 16 ani, a renunţat la şcoală pentru a merge în sat să muncească cu ziua, să contribuie la întreţinerea familiei.
Sute de persoane din ţară şi din străinătate au făcut donaţii pentru familia Roxanei, însă cel mai impresionant gest a venit din partea fundaţiei ”Casa Share” din Iaşi, care s-a oferit să construiască o nouă casă familiei din Puşcaşi până de Crăciun.

Gândul că va avea o nouă casă, că nu va mai trăi cu spaima că se va dărâma acoperişul peste ei, este pentru copila de 9 ani ”o poveste”. Pe lângă casa nouă şi donaţiile primite, Roxana va avea parte şi de prima vacanţă din viaţa ei. La cei 9 ani, nu a părăsit niciodată satul natal. O familie mărinimoasă i-a oferit o vacanţă la Braşov. Priveşte la munţii de cutii cu ajutoare şi încă nu îi vine să creadă că toate hainele, rechizitele, jucăriile sau alimentele primite sunt chiar ale ei şi ale familiei sale.

”Le mulţumesc oamenilor care s-au gândit la mine şi la familia mea. Au dat bani să îmi facă casa. S-a schimbat viaţa mea. Nişte oameni au zis că plecăm în vacanţă. Nu am cuvinte să le mulţumesc tuturor”, mărturiseşte fetiţa.

Tot la sfârşitul săptămânii trecut, un autocamion încărcat cu materiale de construcţii a sosit la Puşcaşi de la Vatra Dornei. Noua casă a Roxanei a început să prindă contur. Echipa coordonată de ieşeanul Bogdan Tanasă, cel care coordonează proiectul Casa Share, a finalizat fundaţia noii case, iar la începutul săptămânii începe turnarea zidurile. Casa Roxanei este a 19-a casă construită din donaţiile şi distribuirile de la Facebook.

Noua casă a Roxanei FOTO Casa Share
„M-a impresionat Roxana, cum a impresionat o ţară întreagă. Am săpat fundaţia, am adus băieţi să facem cofrajul la casă. Luni turnăm betonul. Vrem ca de Crăciun să dăm cheile de la noua casă. Tristeţea de pe faţa ei, o frustrare, toate legate mi-au trezit compasiunea”, a declarat Bogdan Tanasă, iniţiatorul proiectului Casa Share.

Casă nouă construită din donaţiile prin SMS  

Cazul familiei Pruteanu era cunoscut de autorităţile locale, are susţin că nu au resursele necesare pentru a veni sprijini tuturor familiilor nevoiaşe, zona fiind una foarte săracă. Mama fetiţei recunoaşte că niciodată nu ar fi reuşit să construiască o nouă casă, fiind mult prea nevoiaşi.

„Mulţi oameni au făcut eforturi, din ţară şi străinătate. Le mulţumesc, chiar nu mă aşteptam la aşa ceva. Nu reuşeam  noi niciodată să facem  pasul ăsta, de a începe o casă, pentru că trebuie să bagi mulţi bani, e greu de câştigat”, susţine mama fetiţei.

Cazul fetiţei de 9 ani din localitatea vasluiană Puşcaşi, care mergea flamândă la şcoală, fără pachet, şi visa la un piure cu carne şi salată a stârnit un val de emoţie impresionant în rândul opiniei publice.
Fetiţa mergea flămândă la şcoală, pentru că familia nu avea bani pentru pachet, nu îşi dorea nici păpuşi, nici alte jucării, atunci când a fost întrebată de reporteri care sunt dorinţele ei.
„Ceilalţi copii au pachete. Eu, nu. Mi-ar plăcea să mănânc biscuiţi, un piure cu carne, o salată”, acesta a fost declaraţia cu care copila de 9 ani din localitatea vasluiană Puşcaşi a sensibilizat oameni din toate colţurile ţării şi din străinătate.

Minunea ”Casa Share”

Unic în România, proiectul umanitar ”Casa Share” a fost iniţiat în 2014 de ieşeanul Bogdan Tanasă. Încurajat de soţie şi susţinut de prieteni, oameni cu dare de mână, români şi străini care vor să-i ajute pe cei rămaşi pe drumuri, a contruit ăână în prezent 18 case pentru familii fără speranţă, îngropate în neajunsuri şi necazuri. Bogdan Tănasă a crescut în satul Popricani, judeţul Iaşi, vizazi de aşa-numita „casă de copii“ din localitate, acolo unde a înţeles ce înseamnă nevoia şi ajutorul, când nişte englezi impresionaţi de minorii români abandonaţi le-au venit în sprijin.

Personale care doresc să susţină proiectul ”Casa Share” pot ajuta printr-un SMS la numărul 8844 cu mesajul „CASA” sau prin folosirea următoarelor date de contact:
Tănasă Bogdan, Banca Raiffeisen, Iaşi, România, cod poştal 700049.
Cont IBAN în Lei: RO37 RZBR 0000 0600 0633 4312
Cont Iban în EURO: RO29 RZBR 0000 0600 0357 8104
Cod Swift: RZBR, COD Bic: ROBU la ambele conturi.
PayPal: bogdantanasa75@yahoo.com.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

ivanhoe zoom
21.10.2018, 14:50:55

Trimite Dragnea pe cineva sa vada ce se poate ciupi de acolo si mai incolo ANAF o sa viziteze acel loc.

+3 (3 voturi)
Galeriu Crestinu
21.10.2018, 16:39:27

E adevarat ca Draknea a furat mancarea copiilor orfani din Teleorman...dar poate vazand cazul acesta ...se va pocai. Doamne-ajuta.

+4 (6 voturi)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
21.10.2018, 17:10:25

Romanii sunt oameni milosi, cu suflet bun. Si mai sunt si cumplit de dezorganizati in a face un bine, gen Becali-sa dai in nestire saracilor dar fara nici un efect pe termen lung. Un ONG capabil din domeniul social ar fi facut ordine in treaba asta.

0 (4 voturi)
Irimia Mircea
21.10.2018, 17:12:53

O groaza de cheltuieli! Jos palaria! Nu mai bine luau copii si-i mutau separat iar pe "parinti" ii duceau sa le faca castrare chimica lui si ei legarea trompelor uterine ptr a nu mai face copii carora nu au ce sa le dea sa manance?

-6 (8 voturi)
Galeriu Crestinu
21.10.2018, 16:42:13

Initiativa aceasta minunata arata ca nu tot neamul romanesc e asa de pervers si LGBT cum demonstreaza Referendumul ratat...

-4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările