Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Focar de coronavirus la un azil de bătrâni din Bârlad. 32 de beneficiari şi angajaţi, confirmaţi pozitiv

0
30 Oct 2020 12:31:34
Autor: Simona Voicu

Un nou focar COVID-19 afectează unul dintre centrele aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui. 32 de beneficiari şi angajaţi ai unui azil de bătrâni din Bârlad, confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2.

Explozia de îmbolnăviri cu noul coronavirus se înregistrează la azilul care funcţionează în fostul centru de plasament Elena Farago Bârlad, care după reabilitare a devenit unul dintre cele mai moderne centre de îngrijire pentru persoane vârstnice din judeţ.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, până în prezent, 21 de beneficiari şi 11 angajaţi din cadrul centrului au fost confirmaţi pozitiv COVID-19. Mai multe ambulanţe au transportat deja bolnavii la Spitalul Municipal de Urgenţă Elena Beldiman Bârlad, în vederea evaluării medicale.

Până în prezent, cel mai grav focar de coronavirus în judeţul Vaslui s-a înregistrat la azilul de bătrâni din Tutova, unde beneficiarii au murit pe capete, urmare a infectării cu SARS-CoV-2. Până în prezent, DGASPC Vaslui a înregistrat cele mai mari focare COVID-19, centrele de reabiltare din Huşi, Mălăeşti şi Râşeşti înregistrând zeci de îmbolnăviri în rândul beneficiarilor şi al angajaţilor.

Potrivit raportărilor oficiale, până ieri, în judeţul Vaslui numărul îmbolnăvirilor COVID-19 a ajuns la 4.819, iar al deceslor la 142. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările