Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Fost primar, acuzat de ANI că şi-a angajat nevasta pe o funcţie publică la primărie

0
18 Oct 2021 16:04:00
Autor: Valentin Trufasu
Mihai Băhnăreanu FOTO vremeanoua.ro
Mihai Băhnăreanu FOTO vremeanoua.ro

Potrivit inspectorilor de integritate, Mihai Băhnăreanu, fost primar al comunei vasluiene Tătărani, a transformat două posturi contractuale din cadrul aparatului de specialitate al primarului în funcţii publice pentru a-şi putea angaja soţia în funcţia de referent superior.

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au constatat că Mihai Băhnăreanu, fostul primar al comunei Tătărani, s-a folosit de funcţia pe care o deţinea pentru a-şi angaja soţia pe o funcţie publică în cadrul aparatului de specialitate al primarului.

”În exercitarea mandatului de primar 2016 – 2020, a iniţiat proiectul de Hotărâre privind modificarea calităţii a două posturi de natură contractuală în funcţii publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului şi a semnat referatul de aprobare aferent proiectului de Hotărâre. În urma acestui proiect, a fost adoptată H.C.L. 29 octombrie 2019 în baza căreia a fost emisă la data de 31 octombrie 2019, Dispoziţia privind numirea soţiei persoanei evaluate în funcţia publică de execuţie de referent superior în cadrul aparatului de specialitate al primarului, încălcând astfel prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 coroborat cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019 (text în vigoare la data săvârşirii faptei)”, spun inspectorii ANI.

 Agenţia Naţională de Integritate a sesizat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la comiterea de către fostul primar Mihai Băhnăreanu  a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de  art. 301 din Codul Penal.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

ANI nu mai sperie pe nimeni: de ce nu s-au înghesuit partidele să-şi impună şef

Cum şi-a pierdut un primar funcţia din cauza profesiei de medic. Constatările Agenţiei Naţionale de Integritate

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările