Vaslui

articolul anterior articolul urmator

UPDATE FOTO VIDEO Procurorii DNA au făcut percheziţii la vila lui Titi Constantinescu. Constructor vizat de procurori: "Îmi este teamă"

0
8 Sep 2015 11:08:26
Autor: Sabina Ghiorghe
Din vila lui Titi Constantinescu au fost scoşi saci cu documente FOTO Sabina Ghiorghe
Din vila lui Titi Constantinescu au fost scoşi saci cu documente FOTO Sabina Ghiorghe

Procurorii DNA au descins la prima oră a zilei de marţi, 8 septembrie, la sediul firmei Urban Proiect Bârlad administrată de Viorel Dumitraşc, constructor din curtea fostului primar de Barlad, Titi Constantinescu. Câteva ore mai târziu au ajuns şi la vila fostului edil

UPDATE: În jurul orei 13.30, procurorii DNA au părăsit vila baronului Constantin Constantinescu, fost primar de Bârlad, după ce mai bine de două ore i-au percheziţionat casa. Jandarmii au dus în dubă mai mulţi saci cu documente, precum şi un calculator. Nici fostul edil, nici consoarta lui, Cristina Andrei, nu au ieşit din vilă. Nici măcar vecinii nu au îndrăznit să iasă în stradă deşi mai mulţi au tras cu ochiul de după perdele.

În cursul după-amiezii, anchetatorii au fost la la sediul Construcţii Consult, firmă fondată şi administrată de fostul primar până în 2012.

Sediul Urban Proiect a fost în fierbere toată ziua. Aici, procurorii DNA au intrat la prima oră a zilei şi ancheta s-a întins toată ziua. În jurul orei 16.00, Viorel Dumitraşc, administratorul societăţii de construcţii care a câştigat toate lucrările importante din Bârlad, a ieşit pe treptele firmei. Întrebat de reporterul "Adevărul" dacă îi este teamă, acesta a răspuns: "Dacă îmi este frică!? Cui nu-i este? Mi-au mai cerut documente în ultimii cinci ani dar nu aţi ştiut voi (n.r. ziariştii). Le-am trimis prin poştă. Nu ştiu ce caută, mi-au cerut documente şi le-am pus la dispoziţie tot".

Dumitraşc a fost curios să afle de la ziarişti pe unde au mai făcut percheziţii procurorii DNA.

Percheziţiile DNA de marţi au vizat firme de casă din curtea PSD care în ultimii ani au subcontractat lucrări din bani publici. În afară de cele două firme din Bârlad au fost vizate şi Transmir Murgeni, Conbetas şi Star Construct.

UPDATE 11.30 Anchetatorii au ajuns şi la vila lui Constantin Constantinescu, fostul primar de Bârlad. Procurorii DNA şi un echipaj de jandarmi i-au trecut pragul. Fostul edil a condus până în 2012 societatea Construcţii Consult.

Ştire iniţială:

Descinderile de la Urban Proiect SA Bârlad fac parte din cadrul unei anchete ample desfăşurată de procurorii anticorupţie de la Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi. În acelaşi timp se desfăşoară percheziţii la sediul CJ Vaslui şi alte trei primării din judeţ. Sunt suspiciuni cu privire la săvârşirea unor fapte de corupţie.

SC Urban Proiect SA a executat toate lucrările de anvergură din Bârlad. Plecând de la reconsolidarea şi modernizarea Judecătoriei Bârlad, continuând cu reabilitarea centrului cultural istoric al oraşului (teatrul şi muzeul) şi finalizând cu Centrul SPA şi cinematograful.

SC Urban Proiect SA este administrată de Viorel Dumitraşc, om de casă şi prieten la cataramă cu fostul primar de Bârlad, Constantin Constantinescu, edilul condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de ineterse în rpiumăvara acestui an. Fostul edil a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii de la Parchetul de pe lângă după Curtea de Apel Iaşi pentru că a atribuit lucrări de construcţi firmei SC Urban Proiect  (cea vizată de DNA) şi Transmir SRL Murgeni, firme cu care a avut anterior relaţii comerciale prin societatea Construcţii Consult înfiinţată în anii 90 de fostul edil.

Se pare că în cadrul anchetei de azi este vizat şi Constantin Constantinescu.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările