Vaslui

articolul anterior articolul urmator

FOTO Viaţa pură din România. Imagini inedite surprinse de un fotograf în satele vasluiene: „Simplitatea are o doză de exotism aparte“

2
2 May 2016 04:01:23
Autor: Simona Voicu
Ţăran la câmp FOTO Mihai Tufă
Ţăran la câmp FOTO Mihai Tufă

Stabilit în Portugalia, fotograful Mihai Tufă promovează frumuseţea brută descoperită în judeţul Vaslui, unde timp de doi ani a străbătut fiecare sat în căutarea autenticităţii.

Imaginile descoperite de Mihai Tufă în satele vasluiene surprind viaţa de la talpa ţării aşa cum este ea: simplă şi originală. 

Fost olimpic naţional la geografie, Mihai Tufă este pasionat de fotografie şi călătorie. Pentru o perioadă a cochetat cu presa, însă în 2010 a decis să emigreze în Marea Britanie. Acolo i-a venit ideea unui proiect îndrăzneţ, să facă turul lumii pe jos şi fotografieze toate colţurile lumii.

 A străbătut Europa pe jos, mergând timp de zece luni la pas până în România. Ulterior a suspendat proiectul după ce şi-a găsit marea dragoste. În prezent lucrează ca freelancer - fotografie, editare video, graphic design, iar planurile sale de viitor sunt legate tot de călătorii.

”De fiecare dată când sunt întrebat de unde sunt, încep prin a răspunde că nu consider că poţi să cunoşti mai bine un om forţându-l într-o cutie, fie ea cu prejudecăţi pozitive sau negative. Şi nu din ruşine sau teama. Mai degrabă ai putea afla mai mult despre cineva întreband despre cum şi-ar imagina o lume mai bună. În interior însă, de fiecare dată când sunt întrebat asta, îmi aduc aminte de copilarie. Nu de Romania în mod neaparat, ci de copilărie, de o forma de ”acasa” în legatura cu care sunt melancolic”, a declarat Mihai Tufă pentru ”Adevărul”. 

Buciumaşii din satul Epureni, Vaslui FOTO Mihai Tufă

„Melancolia asta are mult de a face cu satul, iar satul acesta poate il idealizez acum, dar am regasit si de curand o frumusete bruta pe care mi-o amintesc din urma cu 10 ani, cand am cunoscut majoritatea satelor din Vaslui”, mărturiseşte Mihai.

Mămăliga pregătită la plită FOTO Mihai Tufă

Lucrand la un ziar local, timp de doi ani, Mihai Tufă a străbătut fiecare comună din judeţ. A descoperit viaţa simplă şi frumoasă a ţăranului vasluian pe care a transpus-o în sute de fotografii de colecţie.

”Această frumusete simplă a satului din Vaslui sau din alte părţi, am încercat să o arăt de curând într-o serie de fotografii pentru a veni în preîntampinarea prejudecatilor, pentru ca inainte de lucruri oribile care domina conceptia despre Vaslui, exista multă frumuseţe. Nu în sensul altor locuri fabuloase, dar fix simplitatea asta are o doză de exotism aparte pentru mulţi oameni care nu cunosc de fapt România. Şi aşa îmi aduc eu aminte satul din cea mai saracă zona a Europei”, Mihai Tufă, fotograf

  Iarnă pe drumul spre Şişcani FOTO Mihai Tufă

O parte dintre acestea le popularizează acum pe conturile Facebook sau Instagram.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Adrian Foangă
2.05.2016, 16:37:27

Viata ca in evul mediu. Saracie, abrutizare, prostie, cutume... asta e taranul roman.

ionescu bebe
3.05.2016, 08:13:26

MULTE DIN FOTO PREZENTATE REFLECTA SARACIA,NEPUTIINTA,FOAMEA GENERALIZATA,BOALA CRONICA A TARANIMII ROMANE. BRAVO POLITICIENI-AICI A-TI ADUS TARISOARA ASTA......SARACILOR

Modifică Setările