Vaslui

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Grevă la fabrica de încălţăminte Huşana: "Suntem încuiaţi aici şi trataţi ca nişte sclavi"

4
16 Oct 2014 13:43:57
Autor: Simona Voicu
Muncitorii protestează în curtea societăţii
Muncitorii protestează în curtea societăţii

Peste 200 de salariaţi ai SC Huşana SA, fabrica de încălţăminte din municipiul Huşi, au refuzat să intre joi dimineaţă la lucru, nemulţumiţi de salariile pe care le primesc şi condiţiile de lucru.

Muncitorii se plâng că sunt încuiaţi în fabrică şi obligaţi să lucreze câte 10 – 12 ore pe zi, fără a fi plătiţi suplimentar şi încălcându-li-se drepturile muncii. Oamenii susţin că iau între 400 şi 500 de lei pe lună şi că în octombrie au primit doar jumătate din bani. Cel mai mic salariu încasat în luna septembrie a fost de 99 de lei.

Salariaţii acuză, totodată, faptul că sindicatul care ar trebui să lupte pentru revendicările lor, este “mână în mână” cu conducerea fabricii. Angajaţii susţin că au reclamat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui condiţiile improprii de lucru şi salariile foarte mici, dar nimeni nu a efectuat vreun control la unitatea huşeană.

Am primit luna aceasta câte 200 de lei, dar impozit ni s-a oprit pentru toţi banii. Situaţia noastră este disperată. Nu ne mai descurcăm deloc. Trebuie să ia cineva o măsură, fiindcă aşa nu se mai poate. Să vină DNA-ul, să vină un control serios, pentru că noi suntem sclavi, nu angajaţi. ”, a spus unul dintre protestatari.

Oamenii protestează în curtea fabricii şi nu pot ieşi din incinta unităţii deoarece porţile au fost închise cu lacăte. Conducerea unităţii a refuzat să ofere un punct de vedere referitor faţă de nemulţumirile şi acuzaţiile angajaţilor. Huşana este cea mai cunoscută fabrică de încălţăminte din zona Moldovei, făcând parte din grupul Carmens. În prezent, societatea număra aproximativ 600 de angajaţi.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

bonfire bonfire
16.10.2014, 14:16:37

Astea-s locurile de munca cu care se lauda ponta ca le-a creat pentru romani. Mii de locuri de munca ca sclavi pe salarii de mizerie.

+2 (2 voturi)
legendele olimpului
16.10.2014, 14:39:34

E surprinzator cat de mult ii trebuie romanului sa indure ca sa-si dea seama ca angajatorul isi bate joc de el si ca trebuie sa ia atitudine. Daca oamenii ar intelege ca munca lor are o valoare reala, mai mare decat sunt dispusi marea majoritate a angajatorilor nostri (pe care i-am putea numi generic si "hoti") sa o ofere, lucrurile s-ar schimba mult. Evident, pentru ca o asemenea actiune sa aibe succes e necesara solidaritatea tuturor oamenilor dintr-o asemenea organizatie si de obicei aici intervin problemele. Din fericire tot nesimtirea acestor angajatori devine factor de coeziune si uite-asa se trezesc cu angajatii in cap, cerandu-si dreptatea. Le doresc fermitate si succes in demersurile lor si la fel oricui simte ca un seaman de-al lui incearca sa-l calce in picioare!

+1 (1 vot)
petru obreja
16.10.2014, 18:11:51

Luptati pt. drepturile voastre , nimic nu se obtine fara lupta.. lor li se pare ca orasul Husi e tinutul uitat de timp......aratati ca si Husul este in Europa....

+1 (1 vot)
virgil popescu
16.10.2014, 18:35:18

Salarii de 400-500 lei,10-12 ore pe zi ,fara plata orelor suplimentare ,ce frumos e capitalismul romanesc,nu-i asa ? Si fraieri se duc la vot ca sa legitimeze ce ? hotii si cercurile lor ,indiferent de partid,toti sunt la fel !

+1 (1 vot)
Modifică Setările