Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

64
7 May 2015 21:09:11
Autor: Simona Voicu
Tânărul din imagine i-a ameninţat pe jurnalişti că îi va călca cu maşina
Tânărul din imagine i-a ameninţat pe jurnalişti că îi va călca cu maşina

Unul dintre cei şapte tineri din comuna Văleni acuzaţi că au violat o elevă navetistă a ameninţat joi jurnaliştii prezenţi la Judecătoria Vaslui că, într-o bună zi, îi va călca cu maşina pe trecerea de pietoni.

Ameninţarea tânărului vine la nici o lună de când judecătorii vasluieni au dispus cercetarea în stare de libertate a celor şapte inculpaţi, tocmai pentru că nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică şi au o conduită ireproşabilă în societate.   

Toţi cei şapte tineri au fost prezenţi astăzi la Judecătoria Vaslui, unde a fost programat un nou termen de judecată în dosar. Repartizat unui alt complet, după ce magistratul care a început cercetarea judecătorească a fost detaşat, la cerere, de la Judecătoria Vaslui, avocaţii au obţinut astăzi o nouă amânare, tot de o săptămână. 

La ieşirea din instanţă, la fel ca şi joia trecută, cei şapte violatori şi rudele acestora au devenit foarte vocali, adresând înjurături ziariştilor. Unul dintre inculpaţi, în timp ce se îndrepta de la Judecătorie spre Inspectoratul Judeţean de Poliţie, s-a oprit în dreptul jurnaliştilor, spunându-le pe un ton ameninţător:  "Lasă că o să dau eu într-o bună zi cu maşina peste voi, pe trecerea de pietoni!".

Cei doi jurnalişti prezenţi în zonă au anunţat că vor depune plângere la Poliţie împotriva tânărului. "Nu este vorba de teamă sau intimidare, însă consider extrem de grav ca o persoană aflată sub imperiul unei măsuri preventive, cum este cea a arestului la domiciliu, să aibă o astfel de atitudine şi să sfideze legile ţării", a declarat pentru Adevărul, unul dintre jurnaliştii ameninţaţi.

Cei şapte tineri din Văleni au fost puşi în libertate luna trecută, înainte de Paşte. Iniţial, Judecătoria Vaslui a dispus eliberarea celor trei inculpaţi care şi-au recunoscut faptele şi au ales să fie judecaţi în baza acordului de recunoaştere. După o săptămână, judecătorii Tribunalului Vaslui au decis să fie puşi în libertate şi ceilalţi patru.

Magistraţii Judecătoriei Vaslui au motivat că aceştia nu ar putea să mai influenţeze ancheta, iar cele aproape cinci luni de arest preventiv ar fi fost suficiente pentru diminuarea rezonanţei faptelor în rândul opiniei publice.

În fapt, decizia instanţei nu a făcut decât să revolte şi mai mult opinia publică. Judecătorii Tribunalului Vaslui au decis eliberarea din arest şi a celorlalţi patru, considerând că nu trebuie să existe discriminare între inculpaţi, având în vede că niciunul nu este cunoscut cu antecedente penale şi  cu toţii au avut o conduită civică fără cusur până la comiterea faptei.

Cei şapte tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 ani, sunt acuzaţi că în luna noiembrie anul trecut au violat o elevă de 18 ani, timp de mai multe ore, supunând-o unor suplicii greu de imaginat. Adolescenta a declarat anchetatorilor că a fost stropită cu alcool să îşi revină, pentru ca, ulterior, agresorii să o batjocorească din nou. 

Pe aceeaşi temă:

 Elevă din Vaslui, sechestrată şi violată de şapte indivizi la întoarcerea de la şcoală

Dezvăluiri cutremurătoare în cazul elevei din Vaslui, violată de şapte tineri: abuzată până la leşin, stropită cu alcool şi iarăşi batjocorită

Sentinţă-şoc la Vaslui. Judecătorii au decis eliberarea din arest a trei dintre cei şapte indivizi care au violat ore în şir o elevă, până la leşin

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

64 Comentarii

Dana DK
7.05.2015, 22:55:14

Un ghertoi penal care face umbra pamantului degeaba. Si aerul pe care il respira e o risipa inutila. A nenorocit pe viata o biata fata si el sta acasa ca nu e pericol social. Rade si e fericit cu "isprava" lui si a celorlalti 6. I-as eutanasia, as face un bine omenirii.

+31 (31 voturi)
civis rumanum sum
8.05.2015, 02:14:23

Sunt sute de mii ca el. Rezolvi ceva ? Tre' sa-ti faci intrare pe ceea lume, acolo-i viitorul. Aici e trecator, a fost dintotdeauna. Astia 6 or fi baieti de militieni sau ceva ?

0 (16 voturi)
civis rumanum sum
8.05.2015, 02:13:13

Tatal fetei ce pazeste ? Ii lipeam deja o ranga de fata - si primeam 20 de ani direct, pentru omor din culpa, stâlcire, deranjare a mersului legi, basca incalcam prezumptia de nevinovatie. Mai intram pe rol la CEDO. satana lucreaza...

+13 (21 voturi)
civis rumanum sum
8.05.2015, 02:16:50

Judecătorii Tribunalului Vaslui au decis eliberarea din arest şi a celorlalţi patru, considerând că nu trebuie să existe discriminare între inculpaţi, cu atât mai mult cu toţii nu sunt cunoscuţi cu antecedente penale şi au avut o conduită civică fără cusur până la comiterea faptei. Au studiat dreptul la birt juzii nostri. Plusam: daca sase tipi fac sita fiecare sase oameni cu akauri, si n-au antecedente penale, având o conduita fara csur inainte de fapta - cum se pedepseste ? 30 zile preventiv sau gâtuire directa ? Cred si eu ca violul nu-i grav, poate domniile lor tot in urma unui viol s-au nascut.

+24 (28 voturi)
Iuliana Dobos
8.05.2015, 02:24:17

eu ii intreb pe acesti judecatori care au considerat ca cei 7 violatori nu prezinta pericol public,daca s-ar fi intamplat sa violeze una din fiicele domniilor lor ( ceea ce nu as dori sub nici o forma ) ar mai fi considerat ca acestia nu prezinta un pericol social?

+28 (28 voturi)

Vezi toate comentariile (64)

Modifică Setările