Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Gestul emoţionant al episcopului de Huşi, în faţa unei fetiţe în scaun cu rotile: „Noi, episcopii şi preoţii, trebuie să dăm mai departe, nu să strângem pentru noi“

9
29 Dec 2017 12:40:32
Autor: Simona Voicu
Episcopul Huşilor dăruieşte credincioşilor toate buchetele de flori pe care le primeşte
Episcopul Huşilor dăruieşte credincioşilor toate buchetele de flori pe care le primeşte

Ultima slujire oficiată de episcopul Huşilor, PS Ignatie, la o biserică din Bârlad s-a încheiat cu un moment emoţionant. Înaltul prelat a oferit buchetele de flori primite cadou unei fetiţe în scaun cu rotile şi unei bunici. De când a ajuns pe meleagurile Huşilor, PS Ignatie a impresionat prin modestie.

Prezent a treia zi de Crăciun la Biserica ”Sf. Gheorghe”, unde a oficiat Sfânta Liturghie episcopul Huşilor, PS Ignatie, a fost răsplătit de credincioşi cu buchete de flori la sfârşitul slujbei. Aşa cum a obişnuit de când a ajuns pe meleagurile Huşilor, episcopul Ignatie oferă mai departe florile şi cadourile primite, apreciind că atât clericii, cât şi înalţii prelaţi trebuie să fie un model de bunătate şi smerenie.

Impresionat de o fetiţă îmbrăcată în port popular, care a asistat la slujba religioasă fiind în scaun cu rotile, PS Ignatie i-a dăruit florile pentru a i le oferi mamei în semn de recunoştinţă pentru grija pe care i-o poartă. 

”Iubesc foarte mult florile, mi-s foarte dragi. Atunci când primesc le dăruiesc mai departe. Poate cei care le oferă rămân dezamăgiţi că le ofer mai departe, însă trebuie să învăţăm că noi, episcopii şi preoţii, să dăm mai departe, nu să strângem pentru noi”, a spus episcopul Ihnatie credicioşilor prezenţi la Biserica ”Sfântul Gheorghe” din Bârlad. 

Înaltului prelat nu i-a trebuit mult timp să se gânească cui va oferi primul buchet de flori, fiind cucerit de zâmbetul şi bucuria din ochii unei fetiţe aflate în scaun cu rotile.

Episcopul Huşilor oferind flori unei fetiţe în scaun cu rotile: ”Uitaţi ce frumos zâmbeşte, câtă bucurie are pe chip!”

”Deja ştiu cui trebuie să dau acest buchet de flori. Dacă este aici mama Andradei, o fetiţă aflată aici în faţă, îmbrăcată foarte frumos (în port popular n.r.) aflată în cărucior. Vreau să dăruiesc acest buchet mamei acestei fetiţe, uitaţi ce frumos zâmbeşte, câtă bucurie are pe chip! I-l dai tu Andrada mamei tale, că are grijă de tine, foarte multă grijă de tine şi nu îi este uşor”, a îNdemnat-o înaltul prelat. Emoţionată copila a luat buchetul de flori şi i-a oferit mamei, spunându-i că o iubeşte. 

Cel de-al doilea buchet de flori primit de episcopul Ignatie a fost oferit unei bunici cu opt nepoţi.

Întronizat în funcţia de episcop al Huşilor pe 22 octombrie, PS Ignatie a reuşit, în scurt timp, să impresioneze prin simplitatea şi smerenia sa, care veneau într-o contradicţie totală cu comportamentul predecesorului său, PS Corneliu. De altfel, la scurt timp după întronizare, PS Ignatie a vândut bolidul de lux care a aparţinut lui PS Corneliu. În plus, nou episcop a anunţat că palatul episcopal nou construit în care a locuit PS Corneliu urmează a fi transformat într-o mănăstire. 

”Eu am alt stil, altă linie. Maşinile sunt ultimul lucru care mă interesează pe mine. Eu am alte pasiuni, cărţile. În străinătate circulam foarte mult cu metroul, cu mijloacele de transport, cu trenul. Astfel aveam ocazia să întâlnesc români, să pot interacţiona cu ei”, a precizat episcopul Ignatie.

Anterior alegerii în funcţia de episcop al Huşilor, PS Ignatie ocupa funcţia de Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Carmen Florea
29.12.2017, 12:56:54

... bine spus: sa dai mai departe... ... dar sleahta asta de vrajitori ce fac cu ochii dati peste cap de evlavie? Se intrec la mertane cu manelistii...

+4 (4 voturi)
Radu Mircea
29.12.2017, 13:44:09

# Carmen Florea Aiurea . Le-a dat florile fiindca nicio florarie nu-i dadea banii inapoi pe ele . A incercat trei saptamini sa le tot vinda pe cele vechi pina s-au ofilit . Copila in carucior si mama ei exact de florile alea aveau nevoie . Nici vorba sa le trebuiasca ceva banuti pentru haine , mincare , imbracaminte , medicamente . Cit despre bunica cu opt nepoti , de cind astepta ea sa le faca copilashilor o salata de trandafiri ??? Observ Carmen ca popicii sunt darnici tot cu darurile inutile primite de ei , altfel sunt al dracu' de zgirciti cind e vorba sa bage laba in cutia milei pentru a da de pomana . Nici nu vreau sa ma gindesc ce s-ar intimpla daca ar da un banutz din simbria lor . Cred ca s-ar crapa tariile cerului .

+2 (6 voturi)
Carmen Florea
29.12.2017, 14:00:59

...in primul rand am ramas masca cum pot hazetarii sa lustruiasca papuceii aia de 400 euro... Auzi, vai 'di mini', chiar ca abia asteptau amaratii astia niste scai cu brustur de sarbatori, ca lor nu le trebuie de sarbatori o gaina sau un kg de carne sau vreo 50 lei, ci natura moarta patrunsa adanc de har... Eu inteleg sa fi fost vreun sac cu haine, cu alimente, niste lemne de foc, un telefon, un calculator, nu sa te dai in stamba cu hazetarii dupa tine sa-ti 'imortaleze' natura moarta ... Popa ara mana de luat, nu de dat si nu va da in veci ..., teoria e buna 'sa dam mai departe', dar nu dau, numai afuma si aghezmuiesc... Am scris cu rezerve mai sus, asteptam evlaviosii fanatici: 'uite mah, nu sar ateii la gestul de omenie al preazgarcitului'... Dar nu-i nimeni, au inteles si ei ca cu o ... floare nu se face primavara... Are romanul o placere morboasa sa se dea in stamba si sa afiseze pe toate gardurile abia de da o cana cu apa...

+3 (5 voturi)
Vlad Ţepes1
29.12.2017, 21:17:13

Hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi. Ce mi drag că te oftici. OFTICATU LE. Acest articol ți a stricat revelionul. Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha 6

0 (2 voturi)
Realist
29.12.2017, 21:03:46

Simona Voicu - carevasazica te-ai udat toata doar pentru ca popa i-a pasat florile (ghiseft) fetitei invalide ? Parca i-ar fi daruit mertanul proprietate personala, nu alta ...

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările