Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Infractorul care a jefuit o casă în Spania şi a fost eliberat din arest în România. Individul a fugit după lovitură, dar a fost capturat de poliţişti la Vama Nădlac

0
18 Jan 2017 13:26:22
Autor: Simona Voicu
Cătălin Lihor a fost prins în Vama Nădlac pe 8 ianuarie 2016 FOTO Arhivă personală
Cătălin Lihor a fost prins în Vama Nădlac pe 8 ianuarie 2016 FOTO Arhivă personală

Judecătorii Tribunalului Vaslui au dispus eliberarea din arest a bărbatul din judeţul Vaslui care în noaptea de Revelion a jefuit o familie de români din Madrid.

Cătălin Lihor (37 de ani) a fost prins în Vama Nădlac pe 8 ianuarie. La controlul de frontieră, poliţiştii au descoperit că bărbatul originar din localitatea vasluiană Banca este dat în urmărire naţională şi internaţională din toamna anului trecut.

Transportat sub escortă la Vaslui, Cătălin Lihor a fost prezentat la Judecătoria Bârlad, unde magistraţii au confirmat mandatul de arestare emis pe numele său pe 29 septembrie 2015, într-un dosar de furt comis la o sală de jocuri din Bârlad. 

După doar trei zile de arest preventiv, Lihor a înaintat o cerere instanţei bârlădene, prin care a solicitat înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai blândă, însă solicitarea a fost respinsă de instanţă. Bărbatul a atacat hotărârea, contestaţia fiind înaintată Tribunalului Vaslui.

În mod surprinzător, deşi aveau de-a face cu un inculpat recidivist care s-a sustras cercetărilor, judecătorii Tribunalului Vaslui au admis contestaţia şi au dispus eliberarea de îndată din arest a inculpatului care a stat fugar mai multe luni, sustrăgându-se cercetărilor din România, şi au dispus plasarea lui Cătălin Lihor în arest la domiciliu, fiindu-i impuse o serie de obligaţii.

Bărbatul de 37 de ani este cunoscut drept infractor cu state vechi pe meleagurile locale, având mai multe furturi la activ. Ultima lovitură a dat-o la sfârşitul lunii septembrie 2015, într-o sală de jocuri din Bârlad. 

„Cetăţeanul de 37 de ani, din Banca, se afla într-o sală de jocuri din Bârlad si a indus în eroare pe femeia de la bar, rugând-o să se ducă să-i cumpere ceva de alături. Femeia s-a dus, iar el a sustras suma de 9.000 de lei din casa sălii de jocuri. Dupã comiterea faptei, a părăsit localitatea şi din acel moment se sustrage cercetărilor. Pe numele său a fost emis mandat de arestare în lipsă“, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui.

Cum a furat familia care l-a găzduit de Revelion

Lihor a ajuns în atenţia opiiei publice abia după ce o familie de români i-a căzut victimă chiar în noaptea de Revelion.Lavinia şi Sabin Cazacu au făcut publică povestea lor, după ce s-au adresat Poliţiei din. „În ajun de Sărbători am vrut să facem un bine acestui individ care venise din România, nu avea casă, nici unde să stea. Ni s-a făcut milă de el şi l-am invitat să petreacă Revelionul cu noi, să mănânce o mâncare caldă, să stea la căldură. Lucra cu soţul meu de o săptămână. Acolo l-a cunoscut“, a povestestit Lavinia Cazacu.

Cei doi soţi i-au oferit bărbatului camera fiicei lor, copila dormind într-o altă cameră împreună cu bunica. În dimineaţa Anului Nou, când s-a trezit, Lavinia Cazacu a observat că lipseste haina oaspetelui de pe cuier, laptopul fetei, două telefoane mobile, precum şi economiile fetei. Bărbatul, evident, îşi pierduse urma.

Cei doi soţi s-au adresat poliţiei din Madrid, ocazie cu care au descoperit că oaspetele care le-a furat bunurile de Revelion este un infractor cu state vechi, dat în urmărire internaţională. Potrivit soţilor Cazacu,  Lihor ajunsese de aproximativ două săptămâni în Madrid. Până a fost angajat ca zilier la firma de construcţii unde lucrează şi Sabin Cazacu, a dormit în staţiile de metrou. Ulterior, patronul firmei la care s-a angajat i-a permis să doarmă într-o baracă. După furtul comis de Revelion, bărbatul şi-a luat toate bunurile din respectiva baracă şi şi-a pierdut urma.

Reprezentanţii IPJ Vaslui au precizat că până la această dată nu au fost contactaţi de autorităţile din Spania, în legătură cu faptele de care Cătălin Lihor este acuzat pe teritoriul spaniol, măsurile dispuse în acest caz vizând faptele comise de acesta pe teritoriul României.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările