Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Juristul IPJ Vaslui, al doilea pe lista admişilor în magistratură. Peste 1.000 de candidaţi din întreaga ţară au concurat pentru posturile de procuror şi judecător

0
22 Jul 2019 11:17:20
Autor: Simona Voicu
Institutul Naţional al Magistraturii
Institutul Naţional al Magistraturii

Alexandru-Ştefan Manea, jurist în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, s-a clasat pe poziţia a doua în clasamentul concursului de admitere în magistratură, organizat de Institutul Naţional al Magistraturii, la mică diferenţă de primul loc, ocupat de un candidat din judeţul Dolj.

Concursul de admitere în magistratură organizat de INM pentru candidaţii care au cel puţin cinci ani vechime în domeniul juridic a adunat în acest an nu mai puţin de 1.150 de candidaţi din întreaga ţară.

 Aceştia au concurat pentru 48 de posturi de judecător şi 34 de procuror, cu posibilitatea suplimentării în cazul rezultatelor de egalitate. După verificare îndeplinirii condiţiilor de concurs, candidaţii au avut de susţinut trei probe: testarea teoretică a cunoştinţelor juridice, care a fost şi eliminatorie, verificarea raţionamentului logic şi interviul. 

În urma celor trei probe de concurs, pe primul loc, cu media 9,300, s-a clasat Alexandru Olteanu, care s-a înscris pentru un post de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, urmat de Alexandru-Ştefan Manea, cu media 9,288, care s-a înscris în cursa pentru un post de judecător la Tribunalul Vaslui. 

Alexandru Ştefan Manea, care activează ca jurist în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, a obţinut cea mai mare notă la proba privind testarea cunoştinţelor juridice. Cu 9,27, s-a plasat primul în clasamentul naţional.

Un alt candidat din judeţul Vaslui, care s-a clasat în prima parte a clasamentului naţional, este Viorel Bogdan Duca. Acesta a obţinut media 10 la proba de interviu. Originar din oraşul Negreşti, Duca activează ca grefier statitician în judeţul Vrancea, dar s-a înscris pentru un post de judecător la Tribunalul Vaslui.

Pe lista rezultatelor definitive (cu medii mai mari 7,645), publicată de INM, printre candidaţii din judeţul Vaslui se mai află şi avocatul Andrei Polcovnicu din cadrul Baroului Vaslui. Toţi cei 196 de candidaţi aflaţi pe lista definitivă au obligaţia ca în termen de zece zile de la publicarea rezultatelor finale să depună la tribunalele sau parchetele de pe lângă tribunale, în a căror circumscripţie domiciliază documentele necesare verificării bunei reputaţii (curriculum vitae, caracterizarea de la ultimul loc de muncă, cazier fiscal, precum şi alte documente considerate relevante verificării).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii