Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Jurnalista ameninţată să nu mai scrie despre Biserică: „Am făcut plângere la Poliţie, continuăm să documentăm“. Reacţia Patriarhiei Române

25
12 Jun 2019 09:11:30
Autor: Simona Voicu
Diana Oncioiu, jurnalista ameninţată FOTO Facebook
Diana Oncioiu, jurnalista ameninţată FOTO Facebook

Diana Oncioiu, jurnalistă la platforma independentă Dela0.ro şi colaboratoare la proiectul „Să fie lumină“, a anunţat că a depus plângere la Poliţie după ce marţi, 11 iunie, a fost ameninţată telefonic de o persoană necunoscută, care a atenţionat-o că îi „va rupe capul“ dacă va mai scrie despre afacerile private ale Bisericii şi despre ce fac preoţii.

”Am făcut plângere la Poliţie. Acum aşteptăm şi continuăm să documentăm”, a anunţat Diana Oncioiu pe pagina de Facebook a platformei ”Să fie lumină”, unde ieri a fost făcut public anunţul privind ameninţarea cu moartea. 

Tentativa de intimidare a Dianei Oncioiu vine în contextul în care, de mai multe luni, aceasta documentează un material despre abuzurile sexuale de la Seminarul Teologic din Huşi.

Deşi jurnalistul avertizat direct este Diana Oncioiu, în opinia colegilor de la ”Să fie lumină”, apelul s-a vrut a fi o atenţionare la adresa întregii echipe de reporteri, persoana apelantă indicând că trebuie să înceteze să mai scrie despre "ce fac preoţii".

”De luni de zile se fac eforturi serioase pentru a împiedica munca documentară a reporterilor Să fie lumină în chestiunea abuzurilor de la Huşi. Le vom relata pe toate la timpul lor. Veţi afla şi despre existenţa & funcţionarea unui sistem infernal de complicităţi, care implică instituţii de forţă ale statului român lucrând în favoarea intereselor BOR.”, afirmă cei de la ”Să fie lumină”.

Reacţia Patriarhiei: Asocierea BOR cu un asemenea deplorabil caz este moralmente autodescalificantă

Patriarhia Română a avut o reacţie în acest caz prin vocea purtătorului de cuvânt, Vasile Bănescu. Acesta respinge orice asociere a Bisericii Ortodoxe Române cu ameninţările pe care le-a primit ziarista Diana Oncioiu şi îşi exprimă speranţa că, „dacă gestul acesta este real”, autorul va fi identificat cât mai curând de către autorităţi.

„Niciun om trăitor in Biserică, niciun creştin real, niciun om integru sufleteşte nu poate comite, nici măcar într-o sinistră glumă, gestul abominabil al ameninţării cuiva cu moartea. Dacă gestul acesta este real, autorul lui va putea fi, sper, identificat cât mai curând de autorităţi. Orice încercare de obraznică sau programatică asociere a Bisericii Ortodoxe Române cu un asemenea deplorabil caz este moralmente autodescalificantă”, a afirmat Vasile Bănescu, într-un răspuns pentru HotNews.ro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Adrian Foangă
12.06.2019, 09:28:13

Gunoaiele de popi nu-si asuma turma pe care au indobitocit-o de s-a ajuns la astfel de fapte! Mama lor de lipitori!

+1 (23 voturi)
Se Poate Nu
12.06.2019, 09:41:47

Noroc cu voi astia dastepti, ca nu stiu ce s-ar face tara asta. Habar nu aveti de unde veniti si incotro va indreptati. Repetati ad literam toate mizeriile debitate de marea majoritate a presei, dar va dati rationali, neinfluentabili, opan-mainzi si asa mai departe. Sunteti de-o naivitate absolut induiosatoare.

-2 (26 voturi)
Marcu
12.06.2019, 09:33:16

Ku Klux Klan

-3 (7 voturi)
Se Poate Nu
12.06.2019, 09:44:09

Scanteia - Pravda nu se deziminte si publica din nou acest articol despre ce a facut unul cu mintea ratacita, insinuand ca este reprezentativ pentru toti ceilalti crestini. Felicitari, tovarasi! Tatucile Lenin si Stalin ar fi fost mandri de voi.

-2 (22 voturi)
marius cristian
12.06.2019, 09:44:51

obraznicia moralmente descalificanta = una dintre trasaturile caracteriale definitorii ale gastii #rezist din care face cu dezonor parte si demoazela reclamanta.....

-5 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (25)