Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Metoda prin care un poliţist şantaja firma pe care o controlase. Ce pedeapsă i-au aplicat judecătorii

2
11 Sep 2021 14:13:33
Autor: Valentin Trufasu
Nicu Mocanu FOTO www.vremeanoua.ro
Nicu Mocanu FOTO www.vremeanoua.ro

Un agent de poliţie a fost condamnat la închisoare cu executare pentru nu mai puţin de şase infracţiuni, printre care se numără luarea de mită, accesul ilegal al unui sistem informatic şi şantaj.

Tribunalul Vaslui l-a condamnat pe 10 septembrie pe Nicu Mocanu, agent de Poliţie şi adjunctul şefului de post din cadrul secţiei  de poliţie vasluiene Todireşti, la cinci ani de închisoare cu executare. 

Judecătorii l-au găsit vinovat pentru luare de mită, acces ilegal la un sistem informatic, interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, transfer neatorizat de date informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi şantaj.

Nicu Mocanu a primit şi interdicţia ca timp de trei ani să ocupe funcţia de agent de poliţie cu atribuţii de control şi sancţionare a contravenţiilor. Decizia instanţei nu este definitivă.

Potrivit anchetatorilor, poliţistul a accesat mai multe sisteme informatice, fără permisiunea proprietarului, iar datele obţinute le-a  folosit pentru a şantaja şi a lua mită de la o firmă pe care o verificase.

Concubina l-a dat de gol

Totul a ieşit la iveală după ce concubina agentului de poliţie i-a făcut plângere la DNA , potrivit vremeanoua.ro. Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui, sub coordonarea unui procuror, au efectuat trei percheziţii domiciliare, pe 6 noiembrie 2019, la sediul postului de poliţie Todireşti, la domiciliul poliţistului şi la o persoană fără calitate specială în dosar.

”În anul 2019, în contextul organizării unor acţiuni poliţieneşti, agentul de poliţie a pretins şi primit o sumă de bani de la un agent economic care a făcut obiectul verificărilor. Totodată, în perioada 2017 – 2018, poliţistul a accesat fără drept sisteme informatice protejate prin parole, transferând date şi informaţii confidenţiale pe un dispozitiv, pe care ulterior le-a folosit la şantajarea a două părţi vătămate în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale”, au stabilit anchetatorii.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Record într-un dosar de corupţie. O sută de termene în şase ani, fără o sentinţă

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Tomescu Tom
11.09.2021, 14:39:37

Toate pedepsele pentru acești " speciali " ar trebui să fie din start , duble .. cel puțin ! De ce ? ..Cred că se știe .. În primul rând pentru că aduc atingere securității statului ... credibilității instituțiilor statului .. Acum , pe bune .. Este polițist și reprezintă toată instituția .. Cetățenii ce ar trebui să creadă .. ????? Că MAI-ul ..protejează ce , pe cine ..?

-7 (13 voturi)
Ţepeş
11.09.2021, 16:49:00

E ...ăăă ...di-ai ... ăăă ... noștri.

-8 (10 voturi)
Modifică Setările