Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Justiţiei dă o veste bună magistraţilor Judecătoriei Vaslui. Nu va mai ploua în instanţă!

0
27 Mar 2015 23:39:33
Autor: Simona Voicu
Ministrul Justiţiei a vizitat şi Judecătoria Vaslui
Ministrul Justiţiei a vizitat şi Judecătoria Vaslui

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, împreună cu directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, chestorul Cătălin Claudiu Bejan, au efectuat vineri o viztă fulger in judeţul Vaslui.

Motivul invocat de ministru a fost acela că judeţul Vaslui a rămas singurul din ţară pe care nu îl vizitase în timpul mandatului. Oficialităţile s-au întâlnit cu conducerea Tribunalului Vaslui şi a Curţii de Apel Iaşi, întrunirea care a durat mai bine de trei ore, având loc la Tribunalul Vaslui. Ulterior, s-au deplasat la Judecătoria Vaslui acolo unde anul acesta, a anunţat ministrul Justiţiei, va demara un proiect de investiţii de anvergură.

Fiind monument istoric şi având un sistem de consolidare reglementat de Ministerul Culturii, investiţiile la această instanţă nu s-au mai făcut de ani de zile, clădirea  degradându-se în mod constant, plouând inclusiv în sălile de judecată. Urmare a memoriilor înaintate de conducerea Tribunalului Vaslui, ministrul Justiţiei a anunţat că a inclus Judecătoria Vaslui pe lista intanţelor ce vor fi complet reabilitate.

Robert Cazanciuc a apreciat modul în care se desfăşoară activitatea la Tribunalul Vaslui, spunând că este o instanţă aşa cum şi-ar dori să funcţioneze toate instanţele din România. 

"De la preluarea mandatului de ministru şi până în prezent, am văzut toate capitalele de judeţ, mai puţin Vasluiul. A rămas ultima instanţă pe care nu o văzusem din ţară şi am promis de mai mult timp că voi ajunge aici. Ar fi trebuit să ajung la inaugurarea secţiei noi a Penitenciarului Vaslui, dar nu am reuşit, aşa că sunt astăzi aici. Vestea bună pe care o aducem este că am introdus Judecătoria Vaslui într-un program naţional de investiţii pentru instanţele aflate în capitalele de judeţ. Tribunalul Vaslui se prezintă în condiţii mai mult decât decente, volum de activitate normal, o instanţă care funcţionează aşa cum ar trebui să funcţioneze toate instanţele din România. O să merg să văd şi Judecătoria, unde vom demara anul acesta investiţia. Mai sunt de făcut şi în judeţ alte investiţii, o să vedem fie pe bugetul ministerului, fie prin banii europeni. Acolo unde avem monumente de patrimoniu, cum este Judecătoria Vaslui, vom vedea dacă reuşim prin fonduri europene, dacă nu prin bugetul ministerului, prin Compania Naţională de Investiţii de la Ministerul Dezvoltării.", a declarat Robert Cazanciuc, la Vaslui.

Vizită neanunţată la Penitenciar

După efectuarea vizitei la Tribunal şi Judecătoria Vaslui, ministrul Justiţiei şi directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au efectuat o vizită şi la Penitenciarul Vaslui, acolo unde angajaţii au fost informaţi că nu mai ajung oficialii de la Bucureşti. Spre seară, ministrul Cazanciuc şi şeful ANP au ajuns şi la penitenciar. Ministrul Justiţiei a anunţat că se intenţionează o extindere a penitenciarului, a cărui capacitate oricum s-a dublat după construirea noilor clădiri, ajungându-se la peste 1000 de deţinuţi. 

Cazanciuc a comentat şi pe seama incidentului în care a fost implicat şeful Serviciului de Siguranţă a Penitenciarului Vaslui, care a s-a fotografiat dezbrăcat în sala de forţă a unităţii. Ministrul a precizat că ANP are o anchetă în lucru în acest caz. "Este o greşeală din care Penitenciarul Vaslui va trebui să înveţe", a concluzionat acesta. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările