Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Moartea subită a culturistului de 19 ani, explicată de medicii legişti. De ce a cedat inima adolescentului plin de muşchi

1
14 Jun 2015 09:21:56
Autor: Sabina Ghiorghe
Gabriel Racoviţă FOTO Facebook
Gabriel Racoviţă FOTO Facebook

Gabriel Racoviţă, adolescentul de 19 ani, din Bârlad, care a fost găsit fără suflare în camera sa de către sora acestuia, a murit, cel mai probabil, din cauza efortului fizic prea mare

Gabriel Racoviţă (19 ani), elev în an terminal al Colegiului Tehnic "Al. Ioan Cuza" Bârlad, a fost găsit în dormitor, fără suflare, în dimineaţa zilei de 12 iunie. Adolescentul era pasionat de culturism, sport pe care îl făcea de mai mulţi ani, fără a fi înscris la un club de profil. Decesul subit a fost cauzat, spun medicii legişti, chiar de pasiunea sa.

"Cauza decesului a fost cardiomiopatie hipertrofică pe fondul efortului. Tânărul era foarte dezvoltat, nu doar fizic, ci şi inima acestuia s-a dezvoltat anormal", a spus dr. Sergiu Săvinescu, medicul legist.

Anchetatorii au stabilit că tânărul lua calciu şi vitamine pentru a putea susţine efortul fizic, dar nu sunt indicii care să conducă la ideea că ar fi luat suplimente interzise care să-l ajute la dezvoltarea masei musculare.

Analizele histopatologie şi cele de laborator vor stabili dacă adolescentul consuma anabolizante, lucru puţin probabil.

Gabriel Racoviţă a fost găsit mort de sora lui în dimineaţa zilei de vineri, 12 iunie. Medicii de pe ambulanţă au încercat să-l resusciteze fără succes aproape o oră.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Grigore
15.06.2015, 15:53:30

Dumnezeu sa il ierte...

+1 (1 vot)