Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Nebunie la beţie: şi-a înjunghiat concubina gravidă în gât. Cei nouă copii ai lor au rămas o vreme ai nimănui

0
16 Oct 2021 04:01:58
Autor: Valentin Trufasu
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Anchetatorii au stabilit că bărbatul muncea cu ziua şi venea băut acasă, unde făcea scandal şi devenea violent. În ziua fatidică, individul şi-a înjunghiat fără milă concubina în gât, fără să se gândească la cei nouă copii pe care îi aveau de crescut. Judecătorii l-au condamnat pentru tentativă la omor calificat.

Tribunalul Vaslui l-a condamnat pe Liviu Mocanu, un bărbat de 51 de ani, la 10 ani de închisoare pentru violenţă în familie în forma tentativei la omor calificat. Judecătorii i-au interzis să comunice cu Mariana Lupu, concubina acestuia, şi să se apropie la o distanţă mai mică de 500 de metri de locuinţa femeii după executarea pedepsei.

Judecătorii l-au obligat şi să plătească despăgubiri civile şi cheltuieli de spitalizare în sumă totală de 23.247 lei către Serviciul de Ambulanţă Vaslui, Spitalul Municipal de Urgenţă ’’Elena Beldiman” Bârlad şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon”din Iaşi. Decizia instanţei, pronunţată pe 14 octombrie, nu este definitivă.

Cei doi locuiesc în localitatea vasluiană Coroieşti, iar pe 19 mai 2021 bărbatul a venit acasă băut, aşa cum făcea de obicei. A făcut scandal, apoi a pus mâna pe un cuţit  şi a înjunghiat-o pe partenera de viaţă în gât, care era însărcinată în 32 de săptămâni, punându-i atât ei viaţa în pericol, cât şi pe cea a bebeluşului.

Femeia a ajuns la spital în stare gravă, fiiind operată de medicii bârlădeni. „Femeia în vârstă de 40 de ani este însărcinată şi a suferit mai multe plăgi produse prin agresiune cu un corp ascuţit, la nivelul regiunii anterioare a gâtului şi la nivelul membrului superior drept. Este conştientă, dar instabilă hemodinamic. Aceasta nu poate comunica din cauza rănilor de la gât”, a declarat în ziua atacului medicul Daniel Ungureanu de la Serviciul de Ambulanţă Vaslui. 

Alcoolic şi violent

Victima a fost ulterior stabilizată şi operată la Spitalul din Bârlad. „Pacienta, cu sarcina de 32 săptămâni, a fost preluată în cursul serii de 19 mai, la ora 20,50, de către Compartimentul Primiri Urgenţe, în şoc hemoragic. Prezenta diverse plăgi la nivelul braţelor şi feţei, respectiv în regiunea cervicală anterioară, cu lezarea istmului tiroidian. După stabilizarea şi îngrijirea plăgilor pentru a stopa hemoragia, s-au efectuat investigaţii imagistice pentru a evalua statusul fătului, după care s-a intervenit chirugical prin plasarea unei canule cu balonaş la nivelul orificiului tracheal. Pacienta a stat la ATI, Reanimare, starea acesteia, precum şi a fătului fiind stabile”, a precizat Daniela Rusu, managerul spitalului din Bârlad.

 Gravida agresată de la Coroieşti a fost apoi transferată la secţia ORL a Spitalul Sf.Spiridon din Iaşi cu ambulanţa, cu diagnosticul de plagă tăiată în regiunea anterioară a gâtului.

Fătul a scăpat cu viaţă, iar femeia nu a mai reuşit să vorbească o bună bucată de timp, fiindu-i afectate coardele vocale în urma loviturii de cuţit pe care concubinul i-a aplica-o în zona gâtului.  Liviu Mocanu şi Mariana Lupu au nouă copii. Doi provin dintr-o altă căsătorie a agresorului, iar şapte sunt făcuţi cu Mariana Lupu, incluzându-l şi pe cel care s-a născut în cursul acestui an.

Sătenii din Coroieşti spun că bărbatul muncea cu ziua prin sat, iar banii îi cheltuia pe băutură. Când ajungea acasă, făcea scandal şi devenea violent. Au trecut lune bune până când Mariana Lupu şi-a revenit, astfel încât să se poată îngriji de cei nouă copii care o aşteptau acasă.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Tânăr înjunghiat pentru că i-a trimis mesaje unei fete. Gelozia l-a orbit pe iubitul tinerei

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările