Vaslui

articolul anterior articolul urmator

O fată de 13 ani a încercat să se sinucidă de frica notei la matematică. Copila a scăpat cu doar câteva zgârieturi după ce a trecut trenul peste ea

13
14 Dec 2019 18:21:41
Autor: Simona Voicu
Copila de 13 de ani a încercat să se sinucidă în apropiere de Gara Vaslui FOTO Simona Voicu
Copila de 13 de ani a încercat să se sinucidă în apropiere de Gara Vaslui FOTO Simona Voicu

O elevă de 13 ani din municipiul Vaslui a încercat să îşi pună capăt zilelor după ce ar fi aflat că a  luat o notă mică la o lucrare la matematică.

Poliţia din Vaslui a intrat în alertă în după-amiaza zilei de vineri, 13 decembrie, după ce reprezentanţii unităţii de învăţâmânt unde învaţă o fată de 13 ani au anunţat că pe banca acesteia a fost găsit un bilet de adio, în care îşi exprima nemulţumiri legate de profesori şi de şcoală şi anunţa că îşi va pune capăt zilelor. 

Copila, o elevă cu rezultate şcolare foarte bune, ar fi clacat după ce a aflat de alţi colegi că la testele de la matematică, ale căror rezultate urmau să le primească, s-au înregistrat note foarte mici, ”numai 3 şi 4”. În mod concret, ea nu ştia ce notă a primit, însă era convinsă că şi ea va lua o notă mică. 

Teama că îşi va strica media avea să accentueze anumite supărări ale adolescentei care îşi exprimase nemulţumiri legate de faptul că ea nu permite anumite lucruri, asemeni altor colegi cu o situaţie materială mai bună.

”După ce am fost anunţaţi de un reprezentant al unităţii de învăţământ, un echipaj al Poliţiei municipale Vaslui s-a deplasat atât la şcoală, cât şi la domiciliul elevei”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui. Pentru a proteja victima, nu vor fi indicate detalii legate nici de identitate, nici de şcoala la care aceasta învaţă.

În timp ce poliţiştii efectuau cercetări, conductorul trenului Inter-regio 6401 Bârlad-Iaşi a anunţat prin staţie Poliţia Transporturi Vaslui că este posibil să fi trecut peste o persoană, cu aproximativ 1 kilometru înainte să intre în Gara Vaslui, dar că nu reuşeşte să descopere cadavrul.

Aproximativ 8-10 minute, trenul a staţionat la kilometrul 346+800, în apropierea zonei cunoscute în Vaslui drept podul de fier, şi s-au făcut căutări pe sub vagoane şi pe şine, însă nu au descoperit nimic.

Ulterior, după ce poliţiştii au finalizat verificările la şcoala unde învaţă eleva au mers la domiciliul acesteia. Poliţiştii au găsit-o pe mama şi fiica sa în timp ce se pregăteau să meargă la medic. Mama fetei era în stare de şoc. Ea a povestit poliţiştilor că fiica a ajuns acasă plângând spunând că a făcut o greşeală foarte mare. Copila a relatat că s-a întins între şinele de cale ferată, crezând că astfel nu va avea nicio şansă de supravieţuire. Ghemuită cu faţa în jos, trenul a trecut însă peste ea, copila scăpând doar cu câteva zgârieturi. La o primă vedere, poliţiştii au observat că fata prezenta plăgi şi escoriaţii la nivelul picioarelor şi acuza dureri la gamba dreaptă. Poliţiştii au solicitat o ambulanţă pentru a o transporta pe fată la spital.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz peste a se stabili împrejurările care au deteminat-o pe elevă să recurgă la gestul disperat. Familia fetei a anunţat poliţiştii că vor apela la serviciile unui psiholog pentru a o ajuta să treacă peste această traumă. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Costique
14.12.2019, 18:28:35

Asta e disperare, si parintii sunt vinovati in acest carusel tocator de vise si destine al sistemului de pseudo-invatamant romanesc.

+5 (7 voturi)
mossss ion roata
14.12.2019, 19:37:18

Părinţii sunt beneficiari indirecţi ai actului educaţional (ce a mai rămas din el). Ei semnează un contract cu şcoala, unde se prevede explicit să nu se facă presiune asupra copilului pentru rezultate şcolare. Învăţământul a rămas centrat pe performanţă cu orice preţ, la orice materie, în condiţiile în care părinţii fac mizerii profesorilor, aceştia fac mizerii elevilor, iar elevii fac mizerii între ei, cei performanţi (adică pe bune, din capul lor, nu prin memorare tocilărească) fiind puşi la colţ sau agresaţi de colegi, puşi la colţ sau agresaţi (verbal, ba pe la ţară chiar fizic) de unii profesori cu o capacitate intelectuală muuult redusă faţă de elevii respectivi, puşi la colţ şi agresaţi de părinţi, la orice notă mică. Cum spuneam mai jos, bine că nu s-a produs o tragedie!

+5 (5 voturi)
Tomescu Tom
14.12.2019, 18:41:06

Ar trebui intrebati si parintii de " sanatate " ... asta apropo de presiunea pe care posibil au pus-o pe copil, pentru performante scolare ! Sau trebuie verificat ... sa nu fie cumva afectata fata de " virusul " Snowflake " ...

+3 (5 voturi)
mossss ion roata
14.12.2019, 19:30:32

Nu suntem noi doi cam deloc pe aceeaşi lungime de undă, însă în acest caz sunt de acord 100%. Aş adăuga nu numai că este sigur vorba de presiunea pusă pe copil, dar şi de presiunea pusă de părinţi, de multe ori nejustificat, pe profesori. Doar profesorii cu har si cu vocaţie (câţi mai sunt) pot aplana astfel de situaţii, altfel, fiind investiţi cu autoritate şi cu arma notei, presiunea pusă de părinţi o plăteşte copilul. Bine că nu s-a produs o tragedie, că dramă este, fir-ar să fie!

+3 (3 voturi)
Tomescu Tom
14.12.2019, 19:41:25

mossss ion roata Faptul ca avem opinii diferite despre subiecte de interes ... nu inseamna ca nu ne putem intelege ... ;)

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările