Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Olimpica din Bârlad violată de un afacerist, trădată şi de avocaţi. Cruciada apărătorilor pentru a-l scoate basma curată pe cel acuzat că a batjocorit copila

81
10 Jan 2016 16:33:41
Autor: Sabina Ghiorghe
Andrei Spiridon FOTO Facebook/Andrei Spiridon oficial
Andrei Spiridon FOTO Facebook/Andrei Spiridon oficial

O elevă eminentă de 17 ani, din Bârlad, care l-a acuzat de viol pe designerul Andrei Spiridon, fiul unui afacerist din oraş, a fost prinsă într-o capcană judiciară pentru a fi determinată să renunţe la plângerea penală. După ce planul avocaţilor a fost dat peste cap, apărătorul inculpatului i-a reproşat în faţă: „Cum îţi permiţi să-ţi baţi joc de noi, avocaţii“.

Andrei Spiridon (29 ani), fiul unui afacerist din Bârlad, a fost la un pas să scape basma curată de o acuzaţie extrem de gravă după ce, în condiţii care pun multe semne de întrebare, a fost retrasă plângerea pentru violarea unei minore de 17 ani, o elevă eminentă care a primit în 2015  de la Ministerul Educaţiei distincţia “Meritul Olimpic”. Planul i-a fost dejucat de procurori care au reuşit să repare răul făcut, solicitând anularea acordului.

Pe 7 ianuarie, cu puţin înainte să expire mandatul de reţinere pentru 24 de ore emis pe numele inculpatului, avocaţii victimei şi ai agresorului au pus la cale un acord de mediere care a şi fost semnat în numai o oră de la prezentarea “avantajelor”. Pe 8 ianuarie, Judecătoria Bârlad  a anulat acordul de mediere şi retragerea plângerii penale a fost atinsă de nulitate.

Conspiraţia avocaţilor

Mihaela Talpău, avocatul din oficiu al victimei, a intermediat medierea solicitată de apărătorul lui Andrei Spiridon. Fără să le spună despre ce este vorba, i-a cerut victimei şi mamei sale să vină la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad şi abia când au ajuns la locul solicitat le-a expus varianta medierii. În biroul avocatei Carmen Frăţiman, mediator autorizat, s-a semnat înţelegerea după ce, foarte sumar, le-a expus doar dezavantajele de a purta un proces. Şi anume, posibilitatea ca procesul să dureze luni, poate chiar ani la rând, iar inculpatul să scape cu o pedeapsă cu suspendare. Imediat a intervenit Cătălin Tilici, avocatul învinuitului, care le-a spus pe şleau: “Spuneţi câţi bani vreţi ca să vă retrageţi plângerea”. Cei trei avocaţi sunt înscrişi la Baroul Vaslui, dar au biroul la Bârlad.

Inculpatul însoţit de avocat şi familie, părăsind Judecătoria Bârlad FOTO Sabina Ghiorghe

Culmea, avocata din oficiu, i-a pretins victimei o sumă de bani pentru că a intermediat medierea deşi nu le-a explicat dinainte acest lucru. Tariful cerut a fost de 500 de lei, exact cât a cerut şi mediatorul. A primit trei bancnote de 200 de lei şi a emis chitanţa fără a da rest 100 lei, cum era normal. Mama victimei şi-a dat seama abia când a ajuns acasă că nu a primit rest.

După anularea acordului, mama victimei s-a intersectat cu avocatul Cătălin Tilici la sediul Poliţiei Bârlad, unde aveau loc alte audieri. Acesta a avut o ieşire nervoasă şi i-a reproşat pe ton tăios: “Cum îţi permiţi să îţi baţi joc de noi, avocaţii?!”. În urma acestui episod, procurorul de caz, fiind de faţă, a solicitat intervenţia unui poliţist.

Andrei Spiridon (29 ani) este fiul unui prosper om de afaceri din oraş, care are o şcoală de şoferi. A cunoscut-o pe victimă într-un club din oraş. În noaptea de Crăciun (25/26 decembrie) s-a oferit să o conducă acasă cu maşina. În loc să se ţină de cuvânt, a ieşit din oraş către Podul Turcului şi după ce a parcurs un kilometru pe câmp a oprit maşina pentru a o batjocori pe minoră. I-a luat telefonul, a tras-o de păr, a lovit-o. În certificatul medico-legal se face menţiunea că aceasta prezenta vânătăi pe corp şi o deflorare recentă. Minora a fost inclusă într-un program special de protecţie şi consiliere psihologică în cadrul DGASPC Vaslui.

Procurorii bârlădeni au formulat recurs, cale de atac ce se va judeca la Tribunalul Vaslui.

Citeşte şi:

VIDEO Magistraţii bârlădeni au decis: Afaceristul care a violat o elevă eminentă, lăsat în libertate. Aroganţa tatălui: „Dacă aveţi bani, pozaţi-ne“

UPDATE Lovitură de teatru în cazul designerul acuzat că a violat o olimpică. Magistraţii rejudecă cererea de arestare
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

81 Comentarii

Cornel Balan
10.01.2016, 16:54:20

Nu cunosc....Nu exista masuri disciplinare care sa poata fi luate fata de acest gen de avocati? Evident, asta in cazul in care s-ar sesiza cineva.... Romani, esti stricata rau... Dar rau. rau de tot....

+34 (34 voturi)
Alfa Omega
10.01.2016, 17:32:25

Din nou Vaslui ,din nou viol si violatori care scapa ! In loc de Zoo ar trebui sa expuneti violatori acolo poate se va schimba ceva din mentalitatea acestor oameni care apara violatori !

+31 (33 voturi)
barbu brailoiu
10.01.2016, 17:16:00

tot o conspirație a unor juriști și magistrați a funcționat și încazul celor 7 violatori. și - se mai miră cineva? - tot la Vaslui.

+28 (30 voturi)
Abel Daniel Florin
10.01.2016, 17:33:40

Avocatii... care au aparut in Antichitate pentru a asigura un echilibru si o judecata dreapta pentru ambele parti, s-a transformat in cea mai mizerabila faptura din sistemul juridic al mileniului 3.

+27 (27 voturi)
Irina Ispas
10.01.2016, 17:40:59

Doar valul, pe care majoritatea dintre noi il avem pe ochi, ne face sa credem ca violatorul a scapat. Va plati, cu varf si indesat. Nu pe loc, nu asa cum am vrea noi, manati de furie (indreptatita). Apropo, il mai tineti minte pe Huidu? Si el a "scapat". Dar credeti ca are o viata frumoasa?

-12 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (81)

Modifică Setările