Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Pedeapsa exemplară aplicată individului care şi-a abuzat sexual fiica. Mama fetei ştia, dar nu a făcut nimic

2
22 Jan 2022 06:05:35
Autor: Valentin Trufasu
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Un bărbat de 35 de ani a fost condamnat la ani grei de închisoare pentru că şi-a molestat sexual fiica de 11 ani. Cu toate că ştia ce se petrece, mama copilei nu a făcut nimic, ba chiar a acuzat-o că minte pentru ca ea să se întoarcă la soţul violent.

Judecătoria Bârlad l-a condamnat pe Gheorghe Dragomir, un bărbat de 35 de ani care locuieşte în comuna vasluiană Bogdăneşti, la 18 ani de închisoare pentru viol în formă continuată. De asemenea, trebuie să îi achite daune morale de 200.000 de lei fiicei sale de 11 ani pe care a abuzat-o sexual timp de doi ani. Decizia instanţei nu este definitivă.

“Instituie măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatului Dragomir Gheorghe, prezente si viitoare, în vederea garantării reparării pagubei, până la concurenta sumei totale datorate cu titlu de despăgubiri civile către persoana vătămată minoră”, au mai hotărât judecătorii.

Ancheta poliţiştilor a scos la iveală detalii şocante în acest caz. Coşmarul copilei de 11 ani a durat nu mai puţin de doi ani, iar abuzurile la care propriul tată o supunea au ieşit la iveală pe 12 mai 2021.  Fetiţa si celelalte trei surori mai mici fuseseră lăsate de mamă în grija tatălui biologic, un individ alcoolic şi  violent, chiar dacă fusese avertizată de asistentul social al comunei că riscul unor abuzuri sexuale este iminent.

„Vino acasă şi mă salvează!”

Grav este că fetita de 11 ani i-a spus încă din 2019 că este abuzată si să vină să o salveze, însă femeia a ignorat-o. Mama fetei a fost plecată la muncă în străinătate, iar fata cea mare, de 11 ani, a discutat pe whatsapp de nenumărate ori cu ea si i s-a plâns că este abuzată sexual de tată.

I-a cerut plângând mamei “Vino acasă şi mă salvează!”. Mama a venit în februarie 2021, dar nu a luat-o pe fată din casă, ci a acuzat-o că minte ca să se împace cu tatăl ei. În cele din urmă, fata şi-a făcut curaj si a povestit unei persoane din centrul de zi pe care îl frecventa în comună despre abuzurile sexuale la care era supusă constant de către tatăl ei, iar aceasta a sesizat Poliţia. 

Gheorghe Dragomir a fost arestat preventiv, iar fetiţa de 11 ani si, ulterior, surorile sale mai mici, de 4,6 si 9 ani, au fost  internate într-un centru al DGASPC Vaslui.  Ancheta asistentei sociale de la Primăria Bogdăneşti a scos la iveală faptul că individul îşi bătea soţia, iar din acest motiv, femeia şi cei patru copii au fost internaţi într-un centru pentru combaterea violenţei domestice din Bârlad.

După doar trei zile, mama fetelor s-a împăcat cu soţul violent. Ulterior, l-a părăsit şi s-a mutat cu un alt bărbat în alt sat şi a luat şi fetele cu ea. S-a răzgândit la scurt timp şi a lăsat fetele în ”grija” tatălui, deşi ştia că este foarte violent şi le putea abuza sexual. Chiar i-a spus asistentei sociale că dacă îi aruncă fetele peste gard, acolo le va găsi şi a doua zi.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Fată violată de un recidivist cu tupeu de interlop. Cum a reuşit să o determine să îi facă şi cumpărăturile

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Nicolai Barbulescu
22.01.2022, 06:25:45

Mama este si ea complice la VIOL cum a fost pedepsita?Judecatori din toata TARA sa ia exemplu de la acesata SENTINTA si in alte cazuri de VIOL ;NU NUMAI SALARII BABANE;SPORURI SI PENSII SPECIALE,FACETI-VA DATORIA FARA MILA APLICAND PEDEPSE MAXIME.

+2 (2 voturi)
kitty kat
22.01.2022, 12:18:41

Aia e mamå? O pedeapså ceva si pentru ea?

+1 (1 vot)
Modifică Setările