Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Pedeapsa primită de un bărbat care şi-a violat soacra în vârstă de 80 de ani. Autorul, reclamat abia după ce victima s-a spovedit preotului din sat

1
24 Aug 2017 12:57:05
Autor: Simona Voicu
Autorul a fost reclamat şi arestat, abia după ce victima s-a spovedit preotului
Autorul a fost reclamat şi arestat, abia după ce victima s-a spovedit preotului

Curtea de Apel Iaşi au pronunţat miercuri, 23 august, sentinţa definitivă într-un dosar în care un bărbat de 46 de ani din judeţul Vaslui a fost acuzat că şi-a violat soacra, o bătrână de 80 de ani.

Judecătorii ieşeni au dispus condamnarea definitivă la patru ani de închisoare, în regim de detenţie, a lui Vasile Cozmescu, bărbatul din satul Cârja care în decembrie, anul trecut, şi-a batjocorit soacra. Practic, Curtea de Apel Iaşi a menţinut sentinţa instanţei de fond, Judecătoria Bârlad. 

Deşi este recidivist, având în antecedente o condamnare tot pentru viol, autorul a scăpat cu pedeapsă minimă, pentru că şi-a recunoscut faptele în faţa judecătorilor. Paradoxal, singurul nemulţumit de condamnare a fost inculpatul, care a şi contestat hotărârea  instanţei de fond. 

Bătrână şi aflată într-o situaţie delicată, octogenara nu a atacat sentinţa iniţial, pentru a nu mai fi pusă pe drumuri. De altfel, ea nici nu a solicitat daune, ştiind că ginerele nu are de unde să le plătească. La rândul lor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au apreciat că pedeapsa de 4 ani, aplicată violatorului este justă şi nu au exercitat cale de atac. În astfel de condiţii, Curtea de Apel Iaşi a judecat doar apelul declarat de inculpat, pe care l-au şi respins, considerându-l nefondat.

Pe lângă condamnarea de 4 ani de închisoare, Vasile Cozmescu a fost obligat de judecători ca timp de 4 ani după executarea pedepsei să respecte o serie de obligaţii, printre care să nu comunice, direct sau indirect, cu victima, să nu se apropie de aceasta, dar şi de locuinţa ei, la o distanţă mai mică de 100 de metri. Violul căruia i-a căzut victimă bătrâna de 80 de ani din localitatea Cârja a avut loc la jumătatea lunii decembrie anul trecut, însă autorul a fost arestat abia după două săptămâni.

Ruşinea victimei 

Octogenara locuia singură, iar fiica ei care era căsătorită cu Cozmescu era plecată la muncă în străinătate. În noaptea de 15/16 decembrie, Vasile Cozmescu a tăbărât peste soacra sa în casă. În zadar a cerut îndurare femeia, spunându-i că este bătrână şi abia îşi mai duce zilele, bărbatul nu a plecat din casă până nu a siluit-o. A ameninţat-o că dacă va îndrăzni să îl reclame, se va întoarce la ea şi o va omori.

De frică, dar şi de ruşine, după cum a mărturisit, bătrâna nu a reclamat la Poliţie. Abia în Ajunul Crăciunului, şi-a făcut curaj şi a mers la preotul din sat, căruia i s-a spovedit, povestindu-i prin ce a trecut cu ginerele ei. Atunci, preotul a îndemnat-o pe femeie să meargă de îndată la Poliţie şi să-l reclame pe autor, ceea ce a şi făcut.

A doua zi de Crăciun, autorul a fost reţinut de poliţişti, ulterior fiind prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. El şi-a recunoscut fapta, pe care a pus-o pe seama consumului de alcool.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

un motan intransigent
24.08.2017, 15:57:40

Un primitiv ! E drept ca in lumea buna se poarta gerontofilia , dar , daca ar fi vrut se intre in patura cu adevarat selecta a lumii bune , viola un mos de 80 de anisori . Un necizelat !

Modifică Setările