Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Pedeapsă record pentru ginerele „regelui asfaltului“ din Vaslui. Bărbatul a fost găsit vinovat de omor calificat

12
20 Dec 2017 15:00:48
Autor: Simona Voicu
Cornel Şelaru a stat aproape un an în arest preventiv şi arest la domiciliu
Cornel Şelaru a stat aproape un an în arest preventiv şi arest la domiciliu

Cornel Şelaru, ginerele omului de afaceri Emil Savin şi cumnat al prefectului de Vaslui, a fost condamnat miercuri, 20 decembrie, de judecătorii Tribunalului Vaslui la 16 ani de închisoare, fiind găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Judecătorii au respins cererea privind schimbarea încadrării juridice din omor calificat în ucidere din culpă, apreciind solicitarea nefondată.

”În temeiul art.188 Cod penal, condamnă pe inculpatul Şelaru Cornel, la pedeapsa închisorii de 16 ani şi 4 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a,b,h C.pen., după terminarea executării pedepsei principale, pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Conform art.65 Cod penal, interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit.a,b,h pe durata executării pedepsei principale. În temeiul art.399 alin.1 C.proc.pen., menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat. În baza art.72 alin.1 C.pen., deduce din pedeapsa de executat de 16 ani închisoare durata reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu de la data de 02.06.2014 la data de 24.06.2015”, se menţionează în hotărârea pronunţată miercuri după-amiază de Tribunalul Vaslui.

În plus, Şelaru a fost obligat la plata sumei de 8.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Decizia instanţei, una dintre cele mai aspre pronunţate de judecătorii vasluieni, nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. 

Cornel Şelaru a fost trimis în judecată sub acuzaţia de omor calificat, fiind acuzat că în vara anului 2014 a ucis un cioban surprins într-un lan de grâu, după ce l-ar fi călcat în mod intenţionat cu autoturismul.

În faţa anchetatorilor şi a judecătorilor, bărbatul a declarat că totul ar fi fost un accident şi că nu l-a observat pe cioban în faţa maşinii. 

Mai multe exertize criminastice au fost realizate în acest caz, inclusiv de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Criminalistică, iar concluziile experţilor au condus către ipoteza omorului cu premeditare. 

Cioban urmărit în lanul cu grâu

Pe 28 mai 2014, Emil Savin şi ginerele său, Cornel, se îndreptau către un fond de vântătoare ce aparţine omului de afaceri. La un moment dat cei doi au surprins doi ciobani  cu oile într-un lan de grâu. Au coborât din maşină şi au lovit cu o bâtă pe unul dintre bărbaţii, care a luat-o la fugă spre stână. Cel de-al doilea cioban a fugit în lanul cu grâu. Potrivit anchetatorilor, victima a fost urmărită în lanul de grâu ca o pradă şi călcată cu maşina.

Prima pistă a procurorilor a fost că maşina a fost condusă în noaptea de 28 mai 2014 chiar de "regele asfaltului", Emil Savin, şi că ginerele şi-a luat vina asupra sa, însă ipoteza nu a fost confirmată de probe. Ginerele a fost arestat preventiv, însă după zece luni de arest, în martie 2015, fost plasat în arest la domiciliu, ulterior şi această măsură, fiind revocată.

După tragedie, familia Savin a încheiat o înţelegere la notar cu familia ciobanului decedat căreia i-a oferit suma de 30.000 de lei, cu titlu de daune morale şi cheltuielile de înmormântare.

Emil Savin, zis Farmazon, este proprietarul societăţii Transmir, cea mai mare firmă de construcţii civile din judeţ. Afaceristul este cunoscut ca fiind un apropiat ai şefilor PSD din judeţ.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

NICULESCU Razvan
20.12.2017, 18:15:37

Putin ,mica pedeapsa pt.viata unui om si Emil Savin liber nu ? Dar sa vedem decizia finala !

Claudoa Claudia
21.12.2017, 14:13:18

Niculescu Răzvan, sa fii in pielea lui acei 20 sa vedem daca sunt putini.

NICULESCU Razvan
21.12.2017, 15:05:27

Da in pielea victimei sau a familiei victimei nu vrei sa te pui tu puţin ,doar aşa de proba ?

Howarts Allison
20.12.2017, 18:54:43

Comentariu considerat abuziv.

Dragos Marius
21.12.2017, 16:35:28

Simona Voicu , multumita ? Ai mai intalnit asa ceva ? hai, sarbatori cu bine ca este si meritul tau. ai persecutat aceasta familie. i-ai pus la zid, nenumarate ori. Ai fost in sala la fiecare termen si ai auzit cu urechile tale toate rezultatele expertizelor si cu toate acestea scrii altceva. Este asta sau nu o EXECUTIE ???? Ai si tu meritul tau aici,fiinta. Tu vezi vre-o legatura intre articolul scris anterior tot de tine si graba pronuntarii sentintei de la primul termen???? Asa usor a fost acest dosar? http://adevarul.ro/locale/vaslui/judecatorii-vaslui-solidari-magistratii-protesteaza-marile-orase-1_5a3978a75ab6550cb8603494/index.html #EXECUTIE #EXEMPLU #JUSTITIE #DREPTATE ^^ JUDECATORII SI PROCURORII SUNT OBLIGATI SA SE ABTINA DE LA ORICE ACTIVITATE LEGATA DE ACTUL DE JUSTITIE IN CAZURI CARE PRESUPUN EXISTENTA UNUI CONFLICT INTRE INTERESELE LOR SI INTERESUL PUBLIC DE INFAPTUIRE A JUSTITIEI SAU DE APARARE A INTERESELOR GENERALE ALE SOCIETATII .....^^

Vezi toate comentariile (12)