Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Percheziţii la clanurile de romi din Murgeni. Autorităţile din Franţa îi acuză că au încasat ilegal alocaţii de aproape 2 milioane de euro

1
16 Apr 2019 15:52:34
Autor: Simona Voicu
Percheziţii Murgeni
Percheziţii Murgeni

Poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Vaslui şi Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vaslui, au efectuat marţi, 16 aprilie,  16 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite că fac parte dintr-un grup infracţional organizat, care ar fi acţionat pe teritoriul Franţei. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la 1.700.000 de euro.


Percheziţiile au avut loc marţi dimineaţă, pe raza localităţilor Bârlad, Murgeni şi Zorleni, în urma colaborării cu autorităţile judiciare din Franţa, în contextul cercetărilor efectuate pe teritoriul acestui stat.

Au fost vizate mai multe persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în grup infracţional organizat, fals şi uz de fals, tăinuire în grup infracţional organizat a bunurilor provenite din înşelăciune şi spălare de fonduri în grup infracţional organizat.

Din cercetările efectuate a reieşit că infracţiunile ar fi fost săvârşite în anul 2016, în Franţa, prin crearea unui mecanism infracţional, cu scopul fraudării bugetului de stat, prin constituirea unor dosare pe baza unor acte medicale false.

Cu ajutorul acestora  ar fi fost  încasate drepturi necuvenite de la Casa de Alocaţii Familiale şi de la Casa de Asigurări Sociale din Franţa. Prejudiciul cauzat bugetului statului francez a fost estimat la 1.700.000 de euro.

Patru persoane din oraşul Murgeni (două femei şi doi bărbaţi) au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La acţiune au participat şi poliţişti din Bârlad şi Murgeni, care au beneficiat de sprijinul de specialitate al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vaslui şi al jandarmilor.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

OmTacut
16.04.2019, 17:05:41

Astia formează electoratul PSD.