Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Picnic cu final macabru în pădurea de la Perieni. Moarte subită sub ochii copiilor

2
1 Jun 2015 10:01:50
Autor: Sabina Ghiorghe
Medicii au încercat să-l resusciteze pe bătrân FOTO Sabina Ghiorghe
Medicii au încercat să-l resusciteze pe bătrân FOTO Sabina Ghiorghe

Surpriza făcută de nora şi fiul unui nonagenar din Bârlad, judeţul Vaslui, în ultima zi de mai s-a încheiat tragic, cu decesul în stop cardio-respirator a bătrânului

Un bătrân de aproape 95 de ani (T. S.) şi-a găsit sfârşitul în mijlocul naturii, avându-i alături pe fiul şi nora lui.

Duminică, 31 mai, nonagenarul a avut parte de o supriză. Fiul a vrut să-i ofere o mică plăcere, aceea de a petrece câteva ore în pădure, departe de zgomotul şi poluarea oraşului. S-au dus cu maşina (o Dacie de culoare albastră) la pădurea de la Perieni, locul preferat de mulţi bârlădeni pentru petrecerea timpului liber, nefiind locuri de agrement în oraş.

În jurul orei 15.00 au ajuns în pădure, au scos şezlonguri şi o măsuţă şi l-au instalat pe bătrân. După o gustare frugală, au aţipit cu toţii întinşi pe pături, ascultând în surdină muzica de la radio.

După mai puţin de o oră de odihnă, fiul a constatat că bătrânul nu mai mişcă. A sunat imediat la 112 şi a cerut sprijin medical. În apropiere de locul unde stăreau cei trei erau mai multe grupuri de petrecăreţi şi nimeni nu şi-a dat seama ce s-a întâmplat până la sosirea ambulanţei.

Medicii de pe ambulanţă au încercat să-l resusciteze timp de o oră, fără reuşită. În jurul orei 17.00 a fost declarat decesul.

Fiul decedatului a fost nevoit să mai aştepte în pădure încă o oră până să mute trupul neînsufleţit. Deşi bătrânul era cunoscut cu afecţiuni cardiace, simplul fapt că a murit în pădure a constituit, din punct de vedere legal, moarte suspectă.

A venit un echipaj de poliţie să constate ceea ce medicii le-au comunicat deja prin telefon, că a murit în stop cardiac. Apoi a fost nevoie de avizul medicului de familie pentru constatarea decesului. Lucru destul de greu de obţinut într-o zi de duminică, urmată de o altă zi liberă pentru bugetari.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Klaus Golannis
2.06.2015, 08:02:09

Nu vad nimic tragic in asta, omul a murit inistit. Lasand ipocrizia la o parte, cati nu si-ar dori o moarte linistita? Desigur exista socul pierderii, insa judecand rational si tinand cont de varsta batranului, felul in care a murit poate fi o consolare pentru cei apropiati.

+1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
2.06.2015, 10:39:21

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările