Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Poliţiştii nu vor întocmi dosar penal tânărului care a intrat cu BMW-ul într-un branşament  de gaz ce alimenta 1.500 de abonaţi

0
19 Jun 2019 21:07:40
Autor: Simona Voicu

Un tânăr de 20 de ani, din Vaslui a fost la un pas de a produce un dezastru în noaptea de marţi spre miercuri, după ce a intrat cu autoturismul într-un bloc, distrugând un branşament de alimentare cu gaz.

Accidentul s-a produs la ora 00.24, la intersecţia din apropierea Pieţii Centrale din Vaslui Vaslui spre fostul cinematograf Independenţa. 

Autoturismul, un BMV, era condus de un tânăr de 20 ani, Matei Anicăi, din Vaslui. Alături de conducătorul auto, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, se mai aflau trei tineri. 

La un moment dat, în circumstanţe încă neclare, conducătorul auto a pierdut controlul asupra volanului, a ieşit de pe partea carosabilă, a pătruns pe trotuar oprindu-se în blocul din apropiere. În urma impactului, autoturismul a rupt branşamentul de gaz. Aproximativ 1.500 de consumatorii din cartierul Avântului au rămas fără gaz. 

Poliţia nu face dosar penal. Plăteşte asiguratorul

Deşi evenimentul ar fi putut avea urmări tragice şi a creat pagube considerabile, poliţiştii au tratat cazul ca pe un eveniment rutier banal. În cauză, potrivit reprezentanţilor IPJ Vaslui, nu a fost întocmit dosar penal, nici pentru distrugere, deoarece a fost vorba de un incident rutier soldat doar cu pagube materiale. Pagube care, spun oficialii Poliţiei, vor fi suportate de societatea de asigurare cu care avea încheiată poliţa conducătorul auto. 

După producerea evenimentului rutier, în spaţiul public informaţiile comunicate pe de o parte de IPJ Vaslui, iar pe de altă parte, de furnizorul de gaze, au fost contradictorii. 

La primele ore ale dimineţii, reprezentanţii Poliţiei au transmis că în urma evenimentului rutier, apelul la 112 a fost efectuat de ”o terţă persoană”, conducătorul auto nu a plecat de la locul accidentului (aşa cum, neoficial, apăruse în spaţiul public) fiind însoţit la Poliţie de tată şi mamă. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Nefiind un accident cu victime, ”nu s-a întocmit dosar penal”. Pentru că rezultatul în aerul expirat a fost negativ, conducătorul auto nu a fost prezentat la spital în vedere recoltării de probe biologice. 

Ulterior, pe parcursul zile, societatea Gaz Est, a emis un comunicat de presă prin care îşi cerea scuze celor 1.500 de abonaţi pentru disconfortul creat urmare a sistării alimentării cu gaz, dând asigurări că se lucrează pentru remedierea avariei în cel mai scurt timp. În comunicatul oficial al furnizorului de gaz se precizează şi că şoferul care a produs accidentul a fugit de la faţa locului.

Redăm integral comunicatul Gaz Est:

”Stimaţi clienţi,

Vă informăm că în noaptea de 18 spre 19 iunie 2019, ora 00.30, în  zona cartierului avântului, s-a produs un grav accident auto în urma căruia a fost avariat un branşament care alimenta cu ga ze naturale blocul 71, autorul accidentului fugind de la locul faptei. Defecţiunea a avut un impact semnificativ asupra reţelei de distrubuţie, generând sistarea furnizării cu gaze naturale pentru aproximativ 1.500 de apartamente de pe următoarele străzi: Avântului, Independenţei şi Nicolae Iorga. 

Intervenţia echipelor Gaz Est a fost cât se poate de promptă şi va continua până când, în cursul  zilei de astăzi, în cel mai scurt timp posibil, defecţiunea va fi remediată şi se va relua furni zarea cu ga ze naturale în perimetrul afectat.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru revenirea la o alimentare cu gaze naturale în condiţii de maximă siguranţă”.

Şoferul nu a fugit de la locul accidentului, ”a plecat de frică”

Ulterior, raportat la informaţiile comunicate de furnizorul de gaz, reprezentanţii IPJ Vaslui au admis că tânărul care conducea autoturismul nu a fost găsit la locul accidentului. Potrivit oficialilor IPJ Vaslui, conducătorul auto a fost găsit de o patrulă de poliţie pe strada alăturată, motivând că a plecat de lângă autoturism deoarece ”s-a speriat că ieşea gaz”. Fiind pe o stradă alăturată accidentului, chiar dacă nu s-a prezentat de bună voie forţelor de intervenţie sosite la faţa locului, poliţiştii au apreciat că nu este vorba despre o fugă de la locul accidentului.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii