Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Poliţiştii vasluieni au descins în târgurile din mediul rural

0
18 Apr 2014 17:08:10
Autor: Simona Voicu

În cadrul acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, premergător Sărbătorilor de Paşti, poliţiştii de ordine publică au aplicat peste 120 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 30.000 de lei. De asemenea, au ridicat în vederea confiscării bunuri, în valoare totală de peste 3.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Vaslui au organizat o nouă  acţiune în scopul prevenirii şi combaterii faptelor care afectează siguranţa persoanelor, avutul public şi privat. Vizate au fost  mijloacelor de transport pentru animale şi dacă sunt respectate prevederile legislative privind transportul animalelor vii, al produselor şi subproduselor de origine animalieră pe drumurile publice. Verificările au fost efectuate pe raza municipiul Huşi şi în târgurile organizate în comunele Ivăneşti, Stănileşti şi Băceşti.
În acţiune au fost angrenaţi poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, investigarea fraudelor, poliţie rutieră, jandarmi şi specialişti DSVSA  şi OARZ Vaslui.
Pe parcursul desfăşurării acţiunii, au fost verificaţi 47 agenţi economici şi 127 autovehicule în cele 3 filtrele instituite pe raza judeţului. Pentru 122 de persoane care au săvârşit fapte de natură contravenţională au fost luate măsuri de sancţionare, valoarea amenzilor fiind de 29.865 lei. Nouă sancţiuni au fost aplicate în baza prevederilor H.G. 984/2005 privind transportul animalelor vii, al produselor şi subproduselor de origine animalieră pe drumurile publice, 40  în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 8 în baza Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 48 în baza O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 17 la alte acte normative. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 1.020 ţigarete de la un agent economic, din comuna Lunca Banului, bunuri care erau comercializate fără documente legale de provenienţă. De la o societate comercială din comuna Lunca Banului, poliţiştii au confiscat produse de panificaţie (cozonaci şi pâine), în valoare de 320 lei, în condiţiile în care gestionara nu a putut prezenta documente din care să rezulte provenienţa acestora.  A fost confiscată cantitatea de 52 kg legume, precum şi 178 plicuri seminţe, de la un agent economic din comuna Stănileşti, care le oferea spre vânzare fără a respecta prevederile legale privind activităţile de comerţ.Faţă de persoanele depistate au fost luate măsuri de sancţionare contravenţională, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990, pentru efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, după caz, cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită, în condiţiile legii.

Citeşte şi:

Razie de amploare în judeţul Vaslui, în căutarea romilor racordaţi ilegal la reţelele de curent electric

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările