Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Poliţiştii vasluieni stau cu ochii pe elevi: infracţionalitate în scădere în apropierea şcolilor

0
11 Dec 2014 22:05:45
Autor: Simona Voicu

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui a derulat în perioada  octombrie –  decembrie a.c. campania de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor „Adolescenţă fără delincvenţă”.

Poliţiştii au iniţiat campania, având în vedere faptul că adolescenţii, prin particularităţile psihocomportamentale şi de vârstă specifice, au posibilităţi mai  reduse de apărare, capacitate mai redusă de anticipare a unor acte comportamentale ale altora, în special ale adulţilor, un grad mai înalt de credulitate şi capacitate mai redusă de înţelegere a efectelor, a consecinţelor propriilor acţiuni sau ale altor persoane

Scopul campaniei îl reprezintă informarea elevilor cu privire la măsurile pe care trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru prevenirea infracţiunilor. În ceea ce priveşte infracţionalitatea sesizată în primele 10 luni, în anul 2014 s-a înregistrat o scădere a infracţionalităţii sesizate cu 12,69% în incinta unităţilor de învăţământ sau în zonele adiacente acestora.

Ponderea cea mai mare a faptelor sesizate o reprezintă furturile, iar factorul favorizant întâlnit cel mai frecvent în cazul comiterii acestor infracţiuni o reprezintă neglijenţa manifestată de elevi atunci când este vorba de protecţia bunurilor proprii în special în timpul orelor de sport şi recreaţiilor. Un alt gen de infracţiune mai frecvent întâlnită este cea de „lovire sau alte violenţe”
Activităţile în cadrul campaniei au constat în special în întâlniri cu elevi din unităţile de învăţământ de tip liceal, în cele cu un număr foarte mare de elevi şi în cele care au internat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările