Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele PNL Vaslui, pus sub urmărire penală de DNA. Dan Marian se retrage de la şefia filialei şi din cursa pentru alegerile parlamentare

1
6 Oct 2016 20:00:09
Autor: Simona Voicu
Dan Marian
Dan Marian

Preşedintele PNL Vaslui, senatorul Dan Marian, şi-a anunţat joi seara demisia de la conducerea filialei judeţene şi din funcţia de membru al Biroului Politic Naţional al PNL. Senatorul a anunţat totodată că îşi retrage şi candidatura de la alegerile parlamentare din decembrie, Dan Marian fiind desemnat primul pe listă la Senat.

Decizia preşeditelui PNL Vaslui de a se retrage din funcţiile de conducere şi din cursa electorala vine urmare a punerii acestuia sub acuzare de către DNA într-un dosar, care vizează retrocedarea a peste 500 de hectare de teren, aparţinând fostei societăţi viticole Vidişamp Huşi.

Astăzi, procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă senatorului Dan Marian începerea urmăririi penale împotriva sa şi punerea sa sub control judiciar.

”Având în vedere că astăzi mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de inculpat într-un dosar penal, am decis să mă retrag din funcţia de preşedinte al filialei judeţene a PNL şi din cea de membru al BPN. De asemenea, îmi retrag şi candidatura de la alegerile parlamentare.Am luat această decizie pentru că respect decalogul de integritate al PNL, pe care l-am şi votat. Mă voi lupta să îmi demonstrez nevinovăţia, pentru că sunt nevinovat. Evident, sunt supărat, dar nu voi sta cu mâinile încrucişate ci îmi voi concentra toată energia pentru a lupta pentru drepturile mele”, a declarat, pentru ”Adevărul” senatorul Dan Marian.

În acest dosar, procurorii DNA cercetează modul în care, în perioada 2005 — 2006, mai mulţi vasluieni, în calitate de moştenitori, au fost puşi în posesie pe terenurile fostei societăţi Vidişamp din municipiul Huşi, o fermă viticolă etalon în perioada comunismului, şi care, ulterior, au fost puşi să vândă terenurile la preţuri foarte mici către o societate comercială Vincon Vrancea, controlată la vremea respectivă de omului de afaceri Gigi Neţoiu.

Potrivit unor surse judiciare, tranzacţiile ar fi fost coordonate de foştii subprefecţi din acea perioadă, Sergiu Marian şi Doru Cătălin Cupşan, cu sprijinul conducerii Primăriei Huşi şi al conducerii Oficiului Judeţean de Cadastru.

În luna martie a acestui an, în acelaşi dosar au mai fost audiaţi fostul primar al municipiului Huşi, Tudor Stafie, alţi doi funcţionari din primărie şi edili ai unor comune din vecinătatea Huşului, care ar fi ajutat la identificarea unor moştenitori ce urmau să fie puşi în posesie, cărora le transmiteau că nu există suprafeţe disponibile în comunele respective, astfel încât aceştia să primească, în compensaţie, terenuri în zona viilor din Huşi. 

În urmă cu o săptămâni, procurorii DNA au început urmărirea penală în acest caz şi împotriva fostului prefect de Vaslui, Ioan Zaharia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mircea Groza
6.10.2016, 21:52:23

Partidul care face curatenie va avea de castigat ,dar nu mult pentru ca electoratul inca este captiv.

Modifică Setările