Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Primarul mogul de Bârlad. Titi Constantinescu calcă în picioare presa potrivnică prin hotărâri ilegale

0
17 Sep 2014 14:05:52
Autor: Sabina Ghiorghe
Constantin Constantinescu, edilul mogul
Constantin Constantinescu, edilul mogul

Constantin Constantinescu, primarul PSD de Bârlad, este iniţiatorul unui regulament aberant, de acreditare a jurnaliştilor.

Potrivit voinţei edilului, reprezentanţii mass-media ar trebui să poată intra în sediul instituţiei publice numai în baza unei acreditări semnate de el, cu legitimaţia în gât şi prezentarea buletinului la intrare.

Regulamentul de acreditare al ziariştilor se întinde pe cinci pagini şi a fost supus spre aprobare în şedinţa de Consiliu Local (CL) din 17 septembrie. Potrivit respectivului act, jurnalistul care solicită acreditarea trebuie să depună la sediul primăriei mai multe formulare decât se cer pentru a participa la un interviu de angajare. Concret, trebuie completat şi depus formularul de acreditare, Curriculum Vitae al ziaristului, copie după cartea de identitate a solicitantului, două fotografii color.

Odată acreditat, ziaristul primeşte o legitimaţie care îi va permite accesul în Primăria Bârlad numai în zilele lucrătoare, în intervalul orar 8.00-16-00. Dacă acesta nu predă legitimaţia la încetarea contractului cu instituţiA de presă, publicaţia respectivă nu va primi acreditare pentru alt ziarist în cursul anului calendaristic. Potrivit regulamentului impus de primarul Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad nu va oferi răspunsuri la informaţiile solicitate de ziarişti, ci numai la sediul instituţiei. Acreditarea poate fi retrasă “ziariştilor care aduc prejudicii de imagine instituţiei”.

Abuzuri repetate

Constantin Constantinescu  a avut numeroase răbufniri necontrolate în public după ce au apărut articole de presă privind modul defectuos de administrare al banilor publici. Este de notorietate ameninţarea unei ziariste cu moartea, dar şi îmbrâncirea altei ziariste incomode pe care a trimis-o să lucreze pe centură.

Pentru a scăpa de presa potrivnică, edilul de Bârlad a propus la finele lunii trecute, cerere aprobată de CL Bârlad, publicarea unui ziar finanţat de la bugetul local. “Spiritul civic bârlădean”, publicaţia comandată de Constantinescu pe banii contribuabililor, urmează să apară lunar în tiraj de 2.000 de exemplare, ziare ce vor fi împărţite cetăţenilor prin intermediul asociaţiilor de locatari.

Citeşte şi:

Primarul de Bârlad s-a cocoţat pe spiritul civic al oraşului. Edilul şi-a aprobat în consiliul local gazetă de propagandă

Primarul de Bârlad calcă în picioare presa potrivnică. A jignit o ziaristă spunând că meseria ei este pe şoseaua de centură şi a boicotat propria conferinţă

FOTO Investiţii de fiţe la polul sărăciei: jacuzzi şi cinema 3D. Bârladul, îndatorat pentru 25 de ani pentru saună şi piscină

FOTO „Sfântul“ nea’ Titi: primarul Bârladului, pictat în biserică

SERIAL „ADEVĂRUL“. Toate vilele baronilor din România. Averea primarului Constantin Constantinescu, baronul ”roşu” al Bârladului

VIDEO Primarul Bârladului îi ameninţă cu moartea pe consilierii locali şi pe jurnaliştii care i se împotrivesc: „V-aş scoate din oraş şi v-aş împuşca!”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările