Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Primul pacient cu COVID-19 confirmat în judeţul Vaslui. Bărbatul de 31 de ani a aşteptat patru zile sosirea rezultatelor

0
23 Mar 2020 20:56:30
Autor: Simona Voicu

Testele moleculare efectuate în cazul bărbatului de 31 de ani din municipiul Vaslui, spitalizat pe 19 martie cu suspiciune de îmbolnăvire cu noul coronavirus, au confirmat că bărbatul este bolnav de COVID-19.

Informaţia a fost confirmată de surse medicale, care au precizat că rezultatele au fost comunicate Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui luni, 23 martie, seara. Tânărul a fost internat internat pe 19 martie la Secţia de Boli Infecţioase din Vaslui, cu febră şi tuse, fără a fi cunoscut cu patologie medicală.

Starea pacientului s-a degradat, astfel că luni, infecţioniştii au solicitat efectuarea unui examen tomograf, ocazie cu care avea să se constate agravarea stării de sănătate a plămânilor. Tânărul, care s-a întors din Anglia în urmă cu două săptămâni, a fost transferat în secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Medicii urmează să stabilească dacă acesta va fi transferat în această seara sau mâine dimineaţă la o clinică din Iaşi. 

Confirmarea diagnosticului a stârnit îngrijorare în rândul cadrelor medicale de la Secţia Boli Infecţioase, acolo unde bărbatul a fost tratat în ultimele patru zile, până la sosirea rezultatelor.

Tânărul de 31 de ani locuia în municipiul Vaslui împreună cu mama sa. Oficialităţile nu au comunicat dacă femeia a fost izolată la domiciliu în această perioadă. Urmare a confirmării diagnosticului, Direcţia de Sănătate Publică urmează a efectua anchete epidemiologice în vederea identificării contacţilor.

Nici Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, nici Instituţia Prefectului, nici Spitalul Judeţean de Urgenţă nu au făcut precizări în legătură cu confirmarea diagnosticului. De altfel, autorităţilor locale li s-a interzis să mai comunice informaţii referitoare la numărul îmbolnăvirilor sau al testelor efectuate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii