Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Profesorul bârlădean Gheorghe Gohoreanu a trecut în nefiinţă

0
15 Nov 2014 22:11:40
Autor: Sabina Ghiorghe
Gheorghe Gohoreanu
Gheorghe Gohoreanu

Învăţământul bârlădean este în doliu. A murit profesorul şi fostul director al Liceului Pedagogic “Al. Vlahuţă” Bârlad, Gheorghe Gohoreanu.

Profesorul de limba şi literatura română Gheorghe Gohoreanu s-a stins din viaţă la 80 de ani. Inima lui a încetat să bată în cursul zilei de ieri. Trupul neînsufleţit a fost depus la capela bisericii “Sf. Ioan” din Bârlad. Slujba de înmormântare va avea loc pe 16 noiembrie, de la ora 12.00.

Profesorul Gohoreanu se înscrie în suita dascălilor de elită ai Bârladului. A fost coleg de catedră cu alt dascăl preţuit, Vasile Dumitrache. În aceeaşi generaţie a fost şi fostul senator Virgil Popa, fiind directori ai Liceului Pedagogic în aceeaşi perioadă.

“Am aflat cu profundă tristeţe că, ieri, a încetat sa mai bată inima scumpului nostru dascăl, prof. Gheorghe Gohoreanu. Un profesor eminent, care şi-a adus contribuţia la formarea a zeci de generaţii de învaţători şi educatori în cadrul Liceului Pedagogic din Bârlad. A fost, în primul rând, un adevărat mentor pentru noi, îndrumându-ne paşii în munca dificilă de dascăl. Era apropiat de elevi, fiind un adevărat sprijin pentru fiecare dintre noi, nu numai la rezolvarea problemelor şcolare dar şi în rezolvarea celor personale, legate de viaţă. A fost un adevărat prieten pentru noi, mai ales, când făceam împreună renumitele drumeţii montane. Cu dumnealui am învăţat ce înseamnă să cucereşti vârfurile munţilor, am petrecut seri de neuitat la focul de tabără unde cantam, povesteam, într-un cuvânt, ne distram împreuna. Amintirea dumnealui va ramane strâns legată de anii adolescenţei. A fost pentru generaţii întregi de elevi, un adevărat părinte, bun şi blând, iubitor si grijuliu, învatându-ne eleganţa dialogului şi multe alte lucruri importante, legate de cum trebuie să fii în viaţă”, a spus prof. Corneliu Pleşu, fost elev al regretatului profesor Gohoreanu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările