Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Protestatarii din Pungeşti au intrat în greva foamei: „Copiii sunt terorizaţi!“

6
24 Dec 2013 10:02:19
Autor: Ionuţ Balaban
Şi o parte din activişti vor intra în greva foamei FOTO: Adevărul
Şi o parte din activişti vor intra în greva foamei FOTO: Adevărul

Un grup format din aproximativ 20 de persoane din „Mişcarea de Rezistenţă“ de la Pungeşti au anunţat că, începând de astăzi, au intrat în greva foamei. Ei au recurs la acest gest în semn de protest faţă de prezenţa jandarmilor în zonă.

Informaţia a fost confirmată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), care a precizat că, în cursul zilei de 23 decembrie 2013, pe adresa instituţiei a sosit o notificare prin care aproximativ 20 dintre activiştii de mediu vor intra, începând de astăzi, în greva foamei. 

„Prin acea notificare am fost informaţi că un grup de aproximativ 20 de persoane vor intra în greva foamei. A fost înştiinţat medicul de familie din comună pentru a asigura servicii medicale în timpul programului de lucru în cazul în care uneia dintre aceste persoane i se va face rău. De asemenea, şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui este în alertă şi a fost anunţat să intervină prompt în cazul în care vor fi solicitări prin intermediul numărului de urgenţă 112“, ne-a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui. 

Potrivit lui Marius Ignat, unul din liderii „Mişcării de rezistenţă“ din Pungeşti, lumea din zonă, în special copiii, sunt afectaţi fizic şi psihic de „abuzurile la cre recurge Jandarmeria Română“. 

În data de 8 decembrie, autorităţile au anunţat că toată zona comunei Pungeşti a fost declarată „zonă specială de siguranţă“, din cauza incidentelor violente din ziua precedentă, atunci când cei aproximativ 500 de protestatari au reuşit să dărâme în totalitate gardurile împrejmuitoare de pe terenul deţinut de Chevron în perimetrul de la Siliştea.

Citeşte şi:

Abuz sau exces de zel? Accesul localnicilor din Pungeşti a fost deblocat, dar este controlat: „Cine îi plăteşte pe jandarmi, statul sau Chevron?“

FOTO Sătenii din Pungeşti se plâng că sunt legitimaţi de jandarmi când ies din case

Copil din Pungeşti: Ne-au spus că, dacă mai protestăm, nu mai vine Moş Crăciun

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Dora Deleanu
24.12.2013, 11:08:21

Copiii sunt terorizati de proprii parinti si de activisti prin faptul ca ii expun si discuta de fata cu ei tot felul de tampenii!

-2 (6 voturi)
ZeroAbsolut
24.12.2013, 11:50:48

Doamna Dora Deleanu, va recomand sa faceti schimb de "locuri" cu unul dintre cetatenii romani din Pungesti si sa va bucurati pe propria dumneavoastra piele de grija statului roman de a nu face vreun pas gresit, ca nu mai vine Mos Craciun.

+1 (5 voturi)
George Georgel
24.12.2013, 14:19:51

"autoritatile sanitare vor intra in greva foamei"?

-1 (1 vot)
Gherman Adrian
25.12.2013, 21:32:22

http://www.youtube.com/watch?v=XQcIAhG49y8

-2 (2 voturi)
Adrian Ghimus
26.12.2013, 14:22:42

După un post îndelungat, greva foamei este un gest mult mai potrivit decât dezmățul alimentar declanșat la Crăciun în mediul rural. Bravo, Pungeșteni! Vă doresc să rezistați până când începe postul Paștelui și situația intră în normal

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările