Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Psihologul Poliţiei de Frontieră Vaslui, acuzat că şi-a maltratat soţia. Femeia, în comă de gradul IV la spital

0
9 Dec 2019 14:39:17
Autor: Simona Voicu

O femeie de 41 de ani, asistentă medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui se zbate între viaţă şi moarte după ce ar fi fost agresată de soţ.

Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au fost cei care au anunţat Poliţia în acest caz, după ce femeia a ajuns la spital plină de vânătăi pe corp. Ulterior şi fratele asistentei a depus o plângere la Poliţie, acuzându-şi cumnatul de violenţă în familie. 

“Avem în lucru două dosare penale, unul pentru vătămare corporala din culpa, deschis în urma sesizarii prin apelul la 112, făcut de reprezentanţii SJU Vaslui şi al doilea dosar pentru violenţă în familie, raportat la infracţiunea de loviri şi alte violenţe, în urma unei plangeri, depusa de fratele victimei. Se fac cercetari în continuare”, a declarat Loredana Stavar, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. 

Mihaela Enache este asistentă medicală la Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, ”foarte muncitoare” şi ”implicată mult în activităţile de voluntariat”, după cum o descriu colegii. La sfârşitul săptâmânii trecute, a ajuns confuză la spital, acuzând o stare de rău general, fiind incoerentă. La scurt timp starea starea i s-a agravat brusc, intrând în comă. Ulterior, medicii din Vaslui au decis transferul pacientei la o clinică din Iaşi. 

Colegele Mihaelei povestesc că aceasta se plângea de viaţa grea pe care o are acasă, fiind agresată frecvent de soţ. Recent, în urma unui episod violent în familie, asistenta medicală mersese la medicul legist pentru a-i elibera certificat medico-legal, însă după ce i-a fost emis, documentul i-a fost sustras de soţ. Femeia îl anunţase pe bărbat că doreşte să divorţeze i-ar asta l-ar fi înfuriat pe bărbat, spun apropiaţii.  “Nu stiu dacă femeia a avut vreo secundă de linişte în ultimii ani. Ea trăieste pentru copiii ei. A povestit de multe ori chinul prin care era obligată să treacă”, a povestit una dintre colegele Mihaelei.

În prezent, femeia se află internată la Spitalul Parhon din Iaşi. Potrivit purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, conf univ dr Ionuţ Nistor, a fost adusă în stare gravă în cursul zilei de sâmbătă, în prezent aflându-se în comă pe Secţia ATI. Potrivit medicilor ieşeni, starea femeii este foarte gravă, prognosticul privind şansele sale de supravieţuire fiind unul rezervat. 

Dacă colegii asistentei medicale ştiau despre problemele cu care aceasta se confrunta în familie, la Poliţia de Frontieră, acuzaţiile ce i se aduc psihilogului Mihai Enache au picat ca un trăsnet peste colegi. Aceştia spun că bărbatul părea la locul de muncă un familist convins care nu părea a fi în stare de să aibă un comportament brutal.

Astăzi, bărbatul a înaintat un raport conducerii prin care a solicitat concediu medical pentru câteva zile. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările