Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Rezultat de excepţie al unui elev din Vaslui: după argintul de la Balcaniadă, o nouă medalie la Olimpiada Internaţională de Informatică

1
22 Aug 2016 07:29:57
Autor: Simona Voicu
Andrei Popa (al doilea din stânga) a obţinut medalia de argint
Andrei Popa (al doilea din stânga) a obţinut medalia de argint

Elevul Andrei Popa, de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată la Kazan, în Federaţia Rusă, după ce în luna iulie a obţinut tot argint la Balcaniada de Informatică, desfăşurată Nicosia.

Elevii care au reprezentat România la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată la Kazan, s-au întors acasă cu patru medalii: trei de argint şi una de bronz.
Medaliile de argint au fost câştigate de Andrei Popa, Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, Andrei Costin Constantinescu, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, Costin Andrei Oncescu, de la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung, iar bronzul a fost obţinut de  Radu Muntean-Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu” Bucureşti.

La cea de-a 28 a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, desfăşurată în perioada 12-19 august, la Kazan, în Federaţia Rusă, au participat 306 elevi din 82 de ţări.
Concursul este format din 2 probe, a câte 5 ore, care se ţin în zile consecutive. În timpul fiecărei probe, concurenţii trebuie să rezolve 3 probleme. La sfârşitul concursului, programele sunt evaluate de un sistem automat pe un set de teste creat de comisia de corectare. Astfel, Olimpiada Internaţională de Informatică este probabil singura olimpiadă ştiinţifică care poate atinge obiectivitate 100% în corectare.

Pregătit de profesorii Nicu Vlad, Andrei Grigorean, elevul Andrei Popa este multiplu medaliat la olimpiadele de informatică. Apreciată ca fiind cea mai dificilă competiţie internaţională, rezultatul obţinut la IOI 2016, este considerat cea mai mare performanţă obţinută de elevul vasluian.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mircea Iordan
22.08.2016, 08:29:45

Felicitari tuturor! De unde se vede ca si in provincie, inclusiv la Vaslui, se nasc copii destepti si se gasesc profesori buni.

Modifică Setările