Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Salariaţii Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare a Pajiştilor Vaslui au dat în judecată instituţia

0
12 Sep 2013 06:53:22
Autor: Ionuţ Balaban
Instanţa va hotărî dacă imputarea acelor sume s-a făcut corect FOTO:adevarul
Instanţa va hotărî dacă imputarea acelor sume s-a făcut corect FOTO:adevarul

Conducerea Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare a Pajiştilor din Vaslui a fost chemată la judecată, după ce toţi salariaţii s-au arătat nemulţumiţi de nişte imputări ale unor sume de bani ce ar fi trebuit să fie reţinute din salariu în anul 2010.

Cei şapte salariaţi ai instituţiei s-au adresat instanţei după ce conducerea i-a anunţat că au de returnat la casierie anumite sume de bani ce nu le-au fost reţinute din leafă în anul 2010.

Practic, reducerea salarială cu 25 de procente făcută de Guvernul Boc în toate instituţiile statului nu s-a aplicat şi la Staţiunea de cercetare din Vaslui, iar acum oamenii sunt nevoiţi să returneze o parte din acei bani fără vina lor.

„Eroarea a fost descoperită de Curtea de Conturi în timpul efectuării controlului de fond. Nu am mers pe o decizie de reţinere directă din salariu, ci am ales varianta emiterii unor înştiinţări de plată prin care salariaţii să achite sumele direct la casierie. Acum vom aştepta decizia instanţei“, a declarat Emil Ichim, directorul Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare a Pajiştilor Vaslui.

În medie, ficare din cei şapte salariaţi au de achitat suma de 500 de lei, atât cât reprezintă echivalentul diminuării salariale aplicată pe o perioadă de 3 luni.  

Citeşte şi:

Ce face supărarea din om: un vasluian dă în judecată toate instituţiile statului

Primar din Vaslui, trimis în judecată pentru conflict de interese

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările