Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Scandal la ISJ Vaslui: 70 de profesori cer demiterea conducerii şi reclamă nereguli grave în actul managerial

0
15 Nov 2021 10:09:42
Autor: Cornelia Mazilu
Sediul ISJ Vaslui, sursa: Vremea Nouă
Sediul ISJ Vaslui, sursa: Vremea Nouă

Este scandal la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui deoarece în spaţiul public au apărut informaţii că instituţia a încălcat metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director.

Peste 70 de cadre didactice din judeţul Vaslui au trimis o scrisoare ministrului Educaţiei prin care cer demiterea conducerii Inspectoratului Şcolar din Vaslui. “Solicităm imperios Ministerului Educaţiei ca, în regim de urgenţă, să demită conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui”. 

Scandalul a pornit după ce inspectorul general adjunct Mariana Elisabeta Cătănescu a ajuns să ocupe atât funcţia de preşedinte al Comisiei de evaluare, cât şi al celei de contestaţii, lucru fapt ce contravine metodologiei Ministerului Educaţiei care reglementează organizarea concursului pentru directori.”

Revoltat de această situaţie, Grupul de Iniţiativă pentru Meritocraţie în Învăţământ cere suspendarea concursului până când o echipă de control a Ministerului Educaţiei verifică legalitatea acestuia. 

„Luând act de acţiunile cu grave consecinţe asupra desfăşurării concursului pentru directori şi directori adjuncţi din judeţul Vaslui, care vin să se adauge unui şir de nereguli şi abuzuri din partea echipelor manageriale ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui înregistrate începând cu 1 septembrie 2020, solicităm imperios Ministerului Educaţiei ca, în regim de urgenţă: să demită conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui pentru nereguli grave în actul managerial; să-l demită pe inspectorul responsabil cu managementul instituţional; să suspende Concursul pentru directori şi directori adjuncţi pe durata verificării legalităţii acestuia de către echipa Corpului de control a Ministerului Educaţiei; să instaleze un audit extins al activităţilor desfăşurate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui pentru toată perioada cuprinsă între 1 septembrie 2020 şi momentul actual”, se arată în documentul grupului de iniţiativă, potrivit Vremea Nouă.
 
Cei peste 70 de profesori susţin „că este imperios necesar să se ia în considerare această solicitare pentru recîştigarea credibilităţii şi autorităţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, grav afectate de erorile şi abuzurile înregistrate în ultimul an”.
 
Proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiei de director şi director adjunct în învăţământul preuniversitar a avut loc pe 15 octombrie, iar luni, 15 noiembrie începe cea de-a două probă – interviul.
 

Vă recomandăm şi: 

 
Primul semestru se extinde până pe 14 ianuarie 2022. Cîmpeanu: În cele două săptămâni din ianuarie se vor da tezele pe semestrul I, cu prezenţă fizică
 
Cîmpeanu: Susţin în continuare ca şcolile unde rata de infectare este foarte mică, să funcţioneze cu prezenţă fizică

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările