Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Secretara Capră, sechestrată de primarul Nixon. Telenovela americană din localitatea Ghergheşti continuă

1
24 Mar 2015 15:54:24
Autor: Sabina Ghiorghe
Pe 17 martie, funcţonarii s-au aliat cu secretara Capră şi au protestat în faţa Primăriei Ghergheşti
Pe 17 martie, funcţonarii s-au aliat cu secretara Capră şi au protestat în faţa Primăriei Ghergheşti

Scandal în toată regula în incinta Primăriei Ghergheşti (judeţul Vaslui) unde primarul Neculai Nixon Ibăbescu (PNL) a sechestrat-o pe secretara Adina Capră în incinta registraturii

La nici o săptămână după ce cei şase salariaţi ai Primăriei Ghergheşti, judeţul Vaslui, au refuzat să se prezinte la programul de lucru şi au protestat în faţa instituţiei pentru că nu au primit salariile, a izbucnit un nou scandal.

Pe 17 martie, funcţionarii s-au aliat împotriva primarului Nixon pentru că acesta refuza să le dea salariile pe motiv că nu corespund statele de plată cu actele de prezenţă. "Sunt supăraţi că nu şi-au luat salariile, nici nu le vor primi", a spus în ziua protestului, pentru "Adevărul", edilul de Ghergheşti. Intervenţia Prefecturii Vaslui a avut efectual de a calma spiritele pentru câteva zile şi cei şase angajaţi ai primăriei au primit salariile pe 19 martie.

Astăzi, 24 martie, puţin înainte de ora 12.00, a reizbucnit scandalul care s-a soldat şi cu plângeri penale. Au fost făcute două reclamaţii, câte una din fiecare tabără. Primarul Neculai Nixon Ibănescu a depus la Postul Poliţiei Ghergheşti o plângere prin care o reclama pe Adina Capră, secretara primăriei, că a distrus o foaie dintr-un registru. La scurt interval, printr-un apel la 112, un salariat al primăriei a reclamat că secretara insituţiei este sechestrată de primar, în registratură, împotriva voinţei acesteia.

Când s-au deplasat la locul solicitării, Adina Capră fusese eliberată din încăperea respectivă şi se afla pe holul unităţii împreună cu primarul Nixon (foto jos), fiind în mijlocul unei dispute verbale.

"Ca urmare a celor două solicitări, poliţiştii au întocmit două dosare penale privind săvârşirea infraciunilor de sustragere/distrugere a unor înscrisuri oficiale, respectiv a infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal", a precizat subcomisarul Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Numai în ultimele patru luni au mai fost două plângeri penale depuse de primarul Nixon: una la finele anului 2014, cealaltă la începutul lunii martie 2015, prin care se reclama dispariţia condicilor de prezenţă. În trecut au fost mai multe plângeri din ambele tabere.

Nixon, în greva foamei

Primarul Neculai Nixon Ibănescu a ajuns în atenţia presei centrale în urmă cu aproape un an. Pe 29 aprilie 2014, în cadrul unei şedinţe cu primarii convocată de Prefectura Vaslui, ediul de Ghergheşti a anunţat că se va deplasa la Bucureşti unde va face greva foamei din cauza poliţistului din comună. Acesta îl acuza pe şeful de post că stă în concediu medical de doi ani pe nedrept şi că este mână în mână „cu hoţii din comună“. Poliţistul acuzat la acel moment de Nixon Ibănescu a decedat în martie 2015, răpus de o boală incurabilă, din cauza căreia a stat în ultimii ani de viaţă în concediu medical.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

alex i
25.03.2015, 10:12:18

Asa da primar, are grija ca fiecare sa-si faca treaba.

Modifică Setările